Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

Ηράκλειο: Την ίδρυση του Εφετείου σχεδιάζει η κυβέρνηση !

- το είδα στο gianniotis.blogspot.com
και στο politikiprotasi.blogspot.com

- από το irakliowebradio2.blogspot.com

Του Κώστα Μπογδανίδη

Ανακοινώνει ο υπουργός την έδρα του Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη
Τη Δευτέρα σύσκεψη στο υπουργείο με βουλευτές και Δικηγορικούς Συλλόγους


Πριν από είκοσι περίπου μέρες σε μια (κλειστή) συνάντηση που είχε ο υπουργός δικαιοσύνης κ.Χάρης Καστανίδης με τους βουλευτές Κρήτης του ΠΑΣΟΚ τους ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη δημιουργία του Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη όπως είχε δεσμευτεί ο Γ.Παπανδρέου.
Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης ο κ.Καστανίδης καλεί την ερχόμενη Δευτέρα όλους πλέον τους βουλευτές του νησιού και τους Δικηγορικούς Συλλόγους για να τους ανακοινώσει την οριστική απόφαση για το Εφετείο.
«Ο κ.Καστανίδης υλοποιεί τη δέσμευση που είχαμε αναλάβει ως ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα δύο χρόνια» έλεγαν χθες βουλευτές του Ηρακλείου στην “Π” επισημαίνοντας ότι “δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από το να ανακοινώσει την ίδρυση του Εφετείου με βάση και την απόφαση του Αρείου Πάγου”.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης γνωρίζει ήδη τις αντιδράσεις από τη δυτική Κρήτη και κυρίως από τα Χανιά, αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί παρά να υλοποιήσει την προεκλογική δέσμευση του σημερινού πρωθυπουργού.
Ξέρετε ότι ο κ.Παπανδρέου έχει δεσμευτεί για το Εφετείο και θα κάνουμε πράξη αυτή τη δέσμευση” είπε ο κ.Καστανίδης στους 9 βουλευτές της Κρήτης και τους δύο υφυπουργούς (Αρναουτάκης-Καρχιμάκης) που ήταν παρόντες στη συνάντηση στο υπουργείο.
Εισέπραξε τις αντιρρήσεις των Χανιωτών βουλευτών, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί αυτό να μην υλοποιηθεί και έσπευσε να πει ότι "δεν θα πάθει κανένας ζημιά, όλα θα γίνουν με σχέδιο και τάξη" - προφανώς για να διασκεδάσει τους φόβους των Χανιωτών ότι θα αποδυναμωθεί το Εφετείο.
Στον κ.Καστανίδη έθεσαν ζήτημα παραιτήσεων οι βουλευτές και προφανώς αυτό θα το διαπιστώσει και τη Δευτέρα το μεσημέρι καθώς με την παρουσία των βουλευτών της ΝΔ και των Δικηγορικών Συλλόγων οι τόνοι θα ανέβουν. Τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση ο υπουργός Δικαιοσύνης;


Ασφαλείς πληροφορίες από συνεργάτες του υπουργού αναφέρουν ότι ο κ.Καστανίδης είναι αποφασισμένος να αναγγείλει το Εφετείο στην ανατολική Κρήτη και αν διαπιστώσει αδιέξοδο μία είναι η επόμενη κινήσή του: " να πάει στον πρωθυπουργό, να τον ενημερώσει για το πώς έχουν τα πράγματα και να του ζητήσει το “πράσινο φως” να συνεχίσει ή να το “παγώσει” ".

Δεν είναι δυνατόν να παγώσει ένα θέμα που αφορά πλέον και την προσωπική αξιοπιστία του πρωθυπουργού. Ούτε να μπούμε σε καμιά διαδικασία διαλόγου που δεν έχει νόημα. Ο διάλογος σε αυτό το θέμα έχει εξαντληθεί”, επεσήμανε χθες ο βουλευτής κ.Κεγκέρογλου υπογραμμίζοντας ότι “αυτό που μένει είναι να το ανακοινώσει σε όλους τους βουλευτές και τους Δικηγορικούς Συλλόγους”.
Δεν περιμένουμε να υπάρξει διαβούλευση σε αυτό το θέμα. Έχει ληφθεί η απόφαση, υπάρχει και ο Άρειος Πάγος που το έχει πει”, τόνισε και η κ.Σκραφνάκη.

Οι δικηγόροι του Ηρακλείου

Η πρόσκληση του κ.Καστανίδη για την σύγκληση της σύσκεψης τη Δευτέρα το μεσημέρι έγινε γνωστή στον Δικηγορικό Σύλλογο την ώρα που συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο.
Ο Σύλλογος, που θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο κ.Λαμπρινό, θα πάει στη συνάντηση με οδηγό τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ όπως τόνισαν όλοι και περιμένει να ανακοινωθεί χωρίς υποσημειώσεις το Εφετείο.
Ο Σύλλογος τις όποιες αντιδράσεις θα τις αποφασίσει μετά την συνάντηση και στην προγραμματισμένη συνέλευση της 13ης Ιανουαρίου.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: