Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Στη χώρα μας κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου


Στην Αθήνα έρχεται σήμερα το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την ώρα που συνεχίζονται τα αρνητικά δημοσιεύματα στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την Ελλάδα. Τόσο η Financial Times όσο και η Wall Street Journal «βλέπουν» και πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΔΝΤ, το κλιμάκιο έρχεται μετά από σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, θα παραμείνει στην Αθήνα για μια εβδομάδα και θα εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την παροχή τεχνικής υποστήριξης από το ΔΝΤ τους επόμενους μήνες σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, την οικονομική πολιτική, και τη δομή της κρατικής διοίκησης, όπως και τη σύνταξη και εφαρμογή του προϋπολογισμού.
Το κλιμάκιο θα κινηθεί στο πλαίσιο της περιοδικής παρακολούθησης των χωρών-μελών του Ταμείου. Αρμόδιος αξιωματούχος του Ταμείου αποσαφήνισε ότι τα στελέχη του ΔΝΤ έρχονται στην Αθήνα όχι για να συζητήσουν το ενδεχόμενο σύναψης δανείου ή την τοποθέτηση της Ελλάδας υπό κάποιας μορφής επιτήρηση, αλλά για να πράξουν το ακριβώς αντίθετο, να έχουν διαβουλεύσεις σχετικά με το πώς θα αποβούν περισσότερο αποτελεσματικά τα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί όπως και αυτά που θα ληφθούν στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: