Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

«Εάν ο Ομπάμα επανεκλεγεί, δεν σκοπεύω να μείνω υπουργός Εξωτερικών για οκτώ χρόνια» λέει η Χ.Κλίντον


Associated Press 
Κουραστική η δουλειά της υπουργού Εξωτερικών, δηλώνει η Χίλαρι Κλίντον
Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως δεν σκοπεύει να παραμείνει υπουργός Εξωτερικών για οκτώ χρόνια, αν ο Μπαράκ Ομπάμα εκλεγεί για δεύτερη φορά πρόεδρος, επισημαίνοντας πως ελπίζει να αφοσιωθεί στη συγγραφή και στην διδασκαλία.
Η Χ.Κλίντον τόνισε, σε συνέντευξη της στο δίκτυο PBS, πως αγαπά την δουλειά της ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, υπογράμμισε όμως πως είναι εξαντλητική.
Σε ερώτηση για την πιθανότητα να παραμείνει στην κυβέρνηση οκτώ χρόνια, απάντησε: «Όχι, πραγματικά δεν μπορώ».
«Οκτώ χρόνια θα είναι μια πραγματική πρόκληση. Είναι μια δουλειά που την κάνεις 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Πιστεύω πως σε μια συγκεκριμένη στιγμή θα είμαι πολύ χαρούμενη να παραδώσω τη σκυτάλη» είπε χαρακτηριστικά.
Η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην γερουσιαστής έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2012.
«Υπάρχουν τόσα πράγματα που με ενδιαφέρουν, πραγματικά, το να επιστρέψω στην ιδιωτική ζωή και να περνώ τον χρόνο μου διαβάζοντας, γράφοντας, ίσως και διδάσκοντας. Ακόμα και να ταξιδεύω, αλλά μόνη και όχι με τη συνοδεία εκατό ανθρώπων» επισήμανε η Χίλαρι Κλίντον και κατέληξε λέγοντας πως ελπίζει να συνεχίσει να υπερασπίζεται ως δικηγόρος τα δικαιώματα γυναικών και κοριτσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: