Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ελληνοτουρκικές επαφές στις εργασίες του Νταβός, που συμμετέχει ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου


Συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν θα έχει στο περιθώριο των εργασιών του Νταβός ο Γ.Παπανδρέου

Στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νταβός θα συμμετάσχει σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν. Συνάντηση θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης στο Λονδίνο ο Δ.Δρούτσας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η ελληνική πλευρά επιχείρησε την Τετάρτη να υποβαθμίσει τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα είναι μικρής διάρκειας και «δεν θα πρόκειται για τίποτε περισσότερο από μια συνάντηση ηγετών στο περιθώριο ενός διεθνούς φόρουμ».
Ωστόσο, δεν διαφεύγει της προσοχής ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί λίγες μόνο ημέρες μετά την αποστολή της απαντητικής επιστολής Παπανδρέου προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, η οποία έγινε ευνοϊκά δεκτή στην Αγκυρα.
Οι πηγές που προαναφέρθηκαν δεν απέκλειαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Νταβός, καθώς και των επαφών Δρούτσα - Νταβούτογλου, «να προετοιμαστεί το έδαφος για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Αθήνα».
Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο Δ.Δρούτσας θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Σε αυτή τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί η ημερομηνία επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: