Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Στρατιωτικά ελικόπτερα από την Ευρώπη θέλει να αγοράσει η Ταϊβάν: Αναμένονται αντιδράσεις

Την πρόθεσή της να αγοράσει στρατιωτικά ελικόπτερα ευρωπαϊκής προέλευσης, ανακοίνωσε η Ταϊβάν. Η ενέργεια αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την αγορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων και ενδέχεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις από την κινεζική πλευρά έναντι της Ευρώπης.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν θα αγοράσει ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης EC-225, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, Μάρτιν Γου, χωρίς να διευκρινίσει άλλες λεπτομέρειες.
Ο συγκεκριμένος τύπος του ελικοπτέρου θεωρείται προηγμένης τεχνολογίας για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αλλά όχι μαχητικό ελικόπτερο.

Η Κίνα αντέδρασε έντονα στην απόφαση των ΗΠΑ να πουλήσουν οπλικά συστήματα συνολικής αξίας 6,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ταϊβάν, προειδοποιώντας με κυρώσεις κατά των αμερικανικών εταιριών που θα πουλήσουν προϊόντα τους.

Τώρα η Ταϊβάν είναι έτοιμη να υπογράψει τις προσεχείς ημέρες συμβόλαιο ύψους 111 εκατ. δολαρίων για την αγορά 20 ελικοπτέρων από την εταιρία Eurocopter, σύμφωνα με το Defense News. Η εταιρία Eurocopter είναι θυγατρική της EADS, που εδρεύει στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: