Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσίαση από τον Ν. Κακλαμάνη των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, παρουσίασε χθες στους δημοσιογράφους ο Ν. Κακλαμάνης, επικεντρώνοντας την προσοχή στα ζητήματα παράνομων μεταναστών, παρεμπορίου, αστέγων, στην αύξηση της πορνείας και στη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων πάντως τόνισε κατ' επανάληψη πως την ευθύνη για την κατάσταση δεν έχει ο δήμος αλλά άλλοι φορείς.
Για τους οίκους ανοχής ανέφερε ότι ο δήμος κατέγραψε 250 εντός των ορίων του, εκ των οποίων μόνο οι 7 έχουν άδεια, ενώ ανέφερε ότι και πολλά παλιά ξενοδοχεία έχουν μετατραπεί σε πορνεία. Επισήμανε δε ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη σφράγισή τους.

Δημόσια υγεία
Ο κ. Κακλαμάνης έκανε γνωστό ότι το 19% των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων είναι αλλοδαποί, ενώ υπογράμμισε πως η συμμετοχή τους σε δράσεις παραβατικότητας είναι αυξημένη. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στα θέματα δημόσιας υγείας, σημειώνοντας πως μεταξύ των μεταναστών υπάρχει έξαρση φυματίωσης, ηπατίτιδας και AIDS.
Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε επίσης τη λήψη δραστικών μέτρων για την πάταξη του παρεμπορίου, σημειώνοντας ότι τα διαφυγόντα κέρδη πανελλαδικώς υπολογίζονται σε 4 δισ. ευρώ.
Για τα προβλήματα με τους αστέγους και τους τοξικομανείς ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως είναι ευθύνη του υπουργείου Υγείας. Σε ό,τι αφορά τα εγκαταλελειμμένα κτήρια, σύμφωνα με τον κ. Κακλαμάνη, στο κέντρο υπάρχουν περισσότερα από 1.640. Τέλος, ανακοίνωσε την πρόθεση του δήμου για κατεδάφιση του κτηρίου του ΝΑΤ (πίσω από το Εθνικό Θέατρο) προκειμένου να διαμορφωθεί πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: