Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

270 Prius 3ης γενιάς ανακαλεί η Toyota στην Ελλάδα από τα 52.903 Prius ΙΙΙ στην Ευρώπη

H ενημέρωση του λογισμικού του ABS διαρκεί λιγότερο από 40 λεπτά και αφορά στην Ελλάδα τα υβριδικά Prius που κυκλοφόρησαν μετά τον Ιούνιο του 2009. Οι Έλληνες ιδιοκτήτες του Prius ειδοποιούνται με συστημένη επιστολή προκειμένου να οδηγήσουν τα αυτοκίνητά τους στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Toyota. H ελληνική αντιπροσωπεία διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται θέμα ασφάλειας στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.
Φωτογραφία: Toyota

Στην ανάκληση 52.903 Prius 3ης γενιάς προχωρά η Toyota στην Ευρώπη όπως ανακοινώθηκε από την ιαπωνική φίρμα την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, προκειμένου να τροποποιήσει το λογισμικό του ΑBS, στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάκλησης που πραγματοποιεί παγκοσμίως για το υβριδικό μοντέλο και η οποία συμπεριλαμβάνει 437.000 οχήματα.
Η Toyota προχώρησε σε αυτήν την απόφαση μετά από 200 καταγγελίες καταναλωτών σε HΠΑ και Ιαπωνία οι οποίοι ανέφεραν καθυστέρηση στην ανταπόκριση των φρένων του υβριδικού μοντέλου σε δρόμους όπου υπάρχει πάγος ή λακκούβες. Σύμφωνα με την Toyota δεν έχει καταγραφεί κανένα ατύχημα επί ευρωπαϊκού εδάφους που να συνδέεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Η επιδιόρθωση στο συγκεκριμένο πρόβλημα θα πραγματοποιηθεί μέσω του αναπρογραμματισμού του λογισμικού του ABS προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθησία του και ο χρόνος ανταπόκρισής του, διαδικασία που σύμφωνα με την Toyota δεν ξεπερνά τα 40 λεπτά.
Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων τα οποία αφορά η ανάκληση προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων της για την επιδιόρθωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: