Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Αυστραλία- Η ΠΓΔΜ απειλεί να καταψηφίσει την αυστραλιανή υποψηφιότητα στο Σ.Α. του ΟΗΕ, αν η κυβέρνηση Ραντ δεν λάβει μέτρα εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν.

Η ΠΓΔΜ απειλεί να καταψηφίσει την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ, αν η κυβέρνηση Ραντ δεν λάβει μέτρα εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν.
Η κυβέρνηση των Σκοπίων φέρεται βαθύτατα ενοχλημένη με τον κ. Ραν, ο οποίος κατηγόρησε την ΠΓΔΜ για "κλοπή της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού".
Ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία, Πέρο Στογιανόβσκι (Pero Stojanovski), δήλωσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις αλλά και συγγνώμη.
"Θα εξαρτηθεί από το τι θα μας απαντήσει η Καμπέρα, αν θα ψηφίσουμε την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", απάντησε ο κ. Στογιανόβσκι σε σχετική ερώτηση.
Ο ίδιος ο κ. Ραν είναι πάντως ανένδοτος. "Πιστεύω αυτά που λέω και δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη", τονίζει.
Μια μέρα νωρίτερα, ο κ. Ραν ανέφερε:
"Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω".
Ο κ. Ραν, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που προέρχονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.
Πρόσφατα κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ως "υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο".
Φωτο: ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: