Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Λουκέτα στα αθλητικά σωματεία των ΑμεΑ

- το είδα στο gianniotis.blogspot.com
Είναι απαράδεκτο να μην έχουν καταβληθεί οι τακτικές επιχορηγήσεις των ετών 2008 και 2009, από τη Γ.Γ.Α. στα αθλητικά σωματεία των ΑμεΑ. Οι ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών του κατηργημένου -πλέον- υφυπουργείου αθλητισμού (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) αλλά και της σημερινής ανύπαρκτης ηγεσίας της Γ.Γ.Α., είναι τεράστιες.

Τα σωματεία και οι αθλητές τους που μας χάρισαν ολυμπιακά μετάλλια στους παραολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου βρίσκονται κοντά στη διάλυση. Τα οικονομικά προβλήματα σε συνδυασμό με τα θεσμικά, που επί χρόνια παραμένουν εκκρεμή συμβάλλοντας στην αίσθηση αδιεξόδου, δείχνουν ότι η σημερινή διοίκηση της Γ.Γ.Α. είναι εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς στόχους, όραμα κα προγραμματισμό. 
 
Είναι αδιανόητο σε αθλητές με αναπηρία να μη τους συμπαρίσταται η πολιτεία.
 
Η κοινωνική ευαισθησία, η ίση μεταχείριση των πολιτών και η δημιουργία ενός κράτους με ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, δείχνουν να απέχουν αρκετά από την Ελλάδα του 2010.
Το αθλητικό κίνημα των ΑμεΑ επιβάλλεται να στηριχθεί από όλους μας (κράτος – πολίτες – επιχειρηματίες).

Δε μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξει άρση των προγραμματισμένων αθλητικών εκδηλώσεων για το 2010, αλλά και "λουκέτα" σε δεκάδες σωματεία που αδυνατούν, υπό τις σημερινές συνθήκες, να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Συμπαρίσταμαι στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) και δηλώνω ότι δε θα επιτρέψω κινήσεις οπισθοδρόμησης, παλαιοκομματισμού και διακρίσεων. Είναι η ώρα, η σημερινή "φτωχή" και "άπειρη" Γ.Γ.Α. να προχωρήσει στην αναβάθμιση του πλαισίου λειτουργίας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ).

Η ολομέλεια της ΕΠΕ πρέπει στο σύνολό της να είναι αιρετή και όχι διορισμένη.
 
Οι επιτυχίες πριν από ενάμισι χρόνο στο Πεκίνο πέρασαν στα "ψιλά γράμματα".
Το κράτος μας αδυνατεί να στηρίξει το παραολυμπιακό κίνημα και η σημερινή κυβέρνηση το έχει απαξιώσει εντελώς.

Οφείλουμε όλοι οι ενεργοί πολίτες να σταθούμε στο πλευρό των αναπήρων αθλητών, που μας κάνουν περήφανους σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Του Κων/νου Σ. Μαργαρίτη
Δημοσιογράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια: