Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Φρένο σε ελληνικά ομόλογα από γερμανικές τράπεζες

- το είδα στο freskoprama.blogspot.com
Τις αγορές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου θα σταματήσουν ορισμένες μεγάλες γερμανικές τράπεζες, λόγω του προβληματισμού τους για την οικονομική κατάσταση της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times.

«Οι δύο μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες στον κλάδο των κρατικών δανείων, η Eurohypo και η Hypo Real Estate, αποφάσισαν ότι δεν θα προβούν σε άλλες αγορές νέων ελληνικών ομολόγων στην επόμενη έκδοση», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διάθεση στην αγορά ελληνικών ομολόγων, «αλλά δεν θα κάνει τοποθετήσεις δικών της κεφαλαίων», αναφέρει η εφημερίδα.

Παρόμοια θέση έχει λάβει και η Postbank, η τράπεζα με το μεγαλύτερο δίκτυο υποκαταστημάτων, ενώ δύο άλλες μεγάλες περιφερειακές τράπεζες, οι BayernLB και LBBW, είναι μάλλον απίθανο να προβούν σε αγορές ελληνικών χρεογράφων.

Παράλληλα, η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Ελλάδα ανέβαλε μεγάλη έκδοση κρατικών ομολόγων την τρέχουσα εβδομάδα, έως την επόμενη, λόγω της αναστάτωσης που επικρατεί στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: