Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

72χρονος Ιταλός αναρχικός πίσω από ληστείες τραπεζών σε Κεφαλλονιά, Τρίκαλα

- το είδα στο totefteri.blogspot.com
Ο «παππούς» της ιταλικής αναρχίας κρύβεται τελικά πίσω από τις ληστείες που είχαν σημειωθεί σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών σε Κεφαλλονιά και Τρίκαλα τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο του 2009. 

Οπως προέκυψε από μαρτυρίες, αλλά και ανάλυση των βίντεο που είχε στη διάθεσή της η αστυνομία, ο 72χρονος Αλφρέντο Μπονάνο, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, είναι ένας εκ των δύο δραστών της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα του Αργοστολίου το περασμένο καλοκαίρι. Όπως έγινε γνωστό, ο Μπονάνο εισέβαλε στην τράπεζα φορώντας ψεύτικο μούσι και περούκα και με την απειλή όπλου πήρε από τα ταμεία 26.000 ευρώ. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας 46χρονος Ελληνας, συνεργός του Ιταλού (που επίσης κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού), με τον οποίο διέπραξε τη ληστεία σε τράπεζα στα Τρίκαλα με λεία 46.900 ευρώ πριν από τέσσερις μήνες.Το «δίδυμο» συνελήφθη το ίδιο απόγευμα στην Καλαμπάκα. Συγκεκριμένα, ο 46χρονος συνελήφθη σε μπλόκο της αστυνομίας στην εθνική οδό Τρικάλων - Καλαμπάκας και λίγο αργότερα ο Ιταλός σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας. 

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αφού ο Αλφρέντο Μπονάνο είναι πασίγνωστος αναρχικός, πανεπιστημιακός, πολυγραφότατος συγγραφέας και θεωρητικός του ακτιβισμού εναντίον του κράτους και της εξουσίας, ενώ ο δεύτερος συλληφθείς είναι γνωστή προσωπικότητα του αντιεξουσιαστικού χώρου με πλούσια δραστηριότητα. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2009 ο Μπονάνο έδωσε σειρά διαλέξεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε άλλες πέντε πόλεις (Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλο, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα) σχετικά με το έργο του «Κυριαρχία και εξέγερση στη μεταβιομηχανική κοινωνία». Οι διαλέξεις του ήταν ανοιχτές στο ευρύ κοινό και πλήθος φοιτητών -και όχι μόνο- έσπευσε να τις παρακολουθήσει.
media-gate

Δεν υπάρχουν σχόλια: