Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Της κακομοίρας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων... που δικαζόταν ο Μαντούβαλος

- από το press-gr.blogspot.com
Mετά την αθώωση Μαντούβαλου, φοβερές καταγγελίες -από τον επιχειρηματία που καταδικάστηκε- σε βάρος του προέδρου του Δικαστηρίου: "Θέλετε να μου τα πάρετε. Μιλάτε για 60 χιλιάδες ευρώ. Θα πάτε φυλακή, εσείς προσωπικά. Aλήτη, εκβιαστή, εσύ πας να λύσεις το παραδικαστικό;"

Φοβερές οι εξελίξεις από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που αθώωσε για το θέμα της εμπλοκής στο παραδικαστικό κύκλωμα τον Π. Μαντούβαλο, τους συνεργάτες του Χρήστο Χατζηπαναγιώτου και Σωτήρη Ντινόπουλο και έκρινε ένοχους τον πρώην πρόεδρο Πρωτοδικών Ευάγγελο Καλούση και τον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση.
Όπως μεταδίδεται, μετά την ανακοίνωση της απόφασης έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του Γ. Μπολέτση (καταδικάστηκε για αυτουργία στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση) οι οποίοι μίλησαν για αυθαιρεσίες, καθώς, όπως υποστήριξαν, δεν είναι δυνατόν "τα χρήματα να τα έβαλε στο λογαριασμό ο Χρ. Χατζηπαναγιώτης, πρώην συνεργάτης του Πέτρου Μαντούβαλου, αλλά να καταδικάζεται ο Μπολέτσης". Το σκέλος αυτό αφορά στα 7 εκατ. δραχμές τα οποία βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του πρώην δικαστή.

«Από κανένα μάρτυρα κατηγορίας δεν κατατέθηκε κάτι σε βάρος του πρώην βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου, ο οποίος μάλιστα δεν κρύφτηκε πίσω από τη βουλευτική του ασυλία, αλλά παραιτήθηκε για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Γ. Ευσταθίου. Επίσης και για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αφορούν στην υπόθεση του συγκεκριμένου σκέλους του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος, δεν προέκυψαν στοιχεία για τους κατηγορούμενους.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επικράτησε ένταση με τον Γ. Μπολέτση να καταθέτει αίτημα εξαίρεσης σε βάρος της έδρας. Σύμφωνα με την καταγγελία, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τα οποία υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ο κ. Μπολέτσης και σε αυτά, όπως ισχυρίζεται, ο πρόεδρος της έδρας Γ. Ευσταθίου συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Ιάκωβο Γιοσάκη, κατηγορούμενο σε άλλο σκέλος του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.
"Θέλετε να μου τα πάρετε. Μιλάτε για 60 χιλιάδες ευρώ" είπε ο Μπολέτσης.
Παρά την αντίδραση του προέδρου της έδρας ο επιχειρηματίας είπε: "θα πάτε φυλακή, εσείς προσωπικά. Aλήτη, εκβιαστή, εσύ πας να λύσεις το παραδικαστικό;" .
Μάλιστα η υπεράσπιση του κ. Μπολέτση κατέθεσε στον εισαγγελέα της έδρας τόσο μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, τις αποκαλούμενες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, όσο και ένα σχετικό cd.

Δεν υπάρχουν σχόλια: