Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Σκληρή απάντηση στο Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και την ‘Αριστερή Πρωτοβουλία’ του ΠΑΣΟΚ από το Σωκράτη Ξυνίδη

 
Σκληρή απάντηση στον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και την ‘Αριστερή Πρωτοβουλία’ του ΠΑΣΟΚ, επιφύλαξε χθες από τη Θεσσαλονίκη, ο Γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης. Σε όσα περί ‘αναξιοπιστίας της κυβέρνησης’ και ‘σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής’ ειπώθηκαν για το περιεχόμενο του διαγγέλματος του πρωθυπουργού, ο κ.Ξυνίδης απάντησε πως «όποιος κάνει μια τέτοιου είδους διαπίστωση, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να πάει να ρωτήσει τον εαυτό του, τι δουλειά έχει σε αυτό το κόμμα». Διότι, όπως εξήγησε ο Γραμματέας, «αν σήμερα έχουμε την πεποίθηση, ακόμη και ως συγκαλυμμένη σκέψη ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, τότε αν είμαστε πράγματι ΠΑΣΟΚ, πρέπει να το διαλύσουμε. Ή εάν έχουμε πειστεί ότι συμβαίνει αυτό, πρέπει να αποχωρήσουμε για πιο ριζοσπαστικά πολιτικά σχήματα, που κατά τη γνώμη μας είναι πιο Αριστερά».

Χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς, ο κ.Ξυνίδης μίλησε για ‘ταμπέλες’, ‘ψευδεπίγραφα’ και ‘πολιτικά τσιτάτα’ που δεν συνδράμουν ουσιαστικά στην παρούσα συγκυρία. Προκάλεσε μάλιστα τρόπον τινά τον κ.Παναγιωτακόπουλο να εκφράσει τις απόψεις του στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, «ούτως ώστε να δούμε κατά πόσο σήμερα πραγματικά η άποψη μέσα στο ΠΑΣΟΚ, είναι ότι ασκείται νεοφιλελεύθερη πολιτική», όπως είπε με νόημα, ποντάροντας προφανώς στην πλειοψηφία που τον εξέλεξε πρόσφατα κόντρα στον πρώην συγκεντρωσιάρχη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Μιλώντας πάντως για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές για να βγάλει την χώρα από την κρίση, παραδέχθηκε κάποιες αδυναμίες του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος, σημειώνοντας όμως και την προσπάθεια που καταβάλλεται να αντιμετωπιστούν. «Εμείς ως ΠΑΣΟΚ, περνώντας μέσα από αυτό το ενδιάμεσο στάδιο ενός λογικού σοκ, από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, βρισκόμαστε σε μία διαδικασία αναδιάταξης των δυνάμεών μας, τόσο των πολιτικών, όσο και των στελεχών μας», είπε χαρακτηριστικά, προσδιορίζοντας ως στόχο να καταφέρει το κόμμα να ανταποκριθεί στον ρόλο του, ήτοι να υποστηρίξει από την μία πλευρά την κυβέρνηση, αλλά και να επισημαίνει από την άλλη τυχόν βελτιώσεις ή και διορθώσεις αν χρειάζεται σε κάποιες από τις επιλογές της κυβέρνησης.
Τέτοιου είδους ‘καμπανάκι’ στην κυβέρνηση πάντως, χτυπά για άλλη μια φορά σήμερα, ο …’συνήθης ύποπτος’ Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής. Με δήλωσή του στην εφημερίδα ‘Αξία’, ο γνωστός υποστηρικτής των πιο ήπιων μέτρων, μιλά μεν για εθνική ανάγκη το ΠΣΑ να υλοποιηθεί με αποφασιστικό τρόπο, ζητώντας όμως παράλληλα άμεσες παρεμβάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα και ενίσχυσης των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. «Πρέπει να είναι σαφές ότι εάν περιοριστούμε μόνο σε δημοσιονομικά μέτρα, θα οδηγηθούμε σύντομα σε νέα σκληρά μέτρα και θα εγκλωβιστεί η χώρα στον κλοιό της ύφεσης», λέει χαρακτηριστικά.   

2 σχόλια:

Kirki είπε...

ωραιος ο Ξυνίδης.Πολύ ωραίος.Μα είναι δυνατόν να λέει τέτοια πράγματα ο Παναγιωτακόπουλος;
Ακου εκεί νεοφιλελεύθερη πολιτική...!!!

typhoon είπε...

Δεν περίμενα να μας επιβάλουν κάτι καλύτερο από την Κομισιόν.
Μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα πειραματόζωο. Ιχνηθέτη παρακολούθησης της κρίσης. Και η Παπαρήγα να είχε βγει στις εκλογές το ίδιο θα κάνανε. Ο τρόπος μόνο θα άλλαζε.