Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Βρετανία. Απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους για πρώτη φορά έπειτα από 16 χρόνια.

Δύο συνδικάτα εργαζομένων στους βρετανικούς σιδηροδρόμους ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα σταματήσουν την εργασία τους από μερικές ώρες έως τέσσερις ημέρες αρχής γενομένης από τις 6 Απριλίου, για να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση θέσεων εργασίας και τις συνθήκες απασχόλησης.
Το συνδικάτο μεταφορών RMT και η Ένωση μισθωτών των μεταφορών (TSSA) της εταιρίας διαχείρισης του σιδηροδρομικού δικτύου Network Rail προβλέπουν ότι θα υπάρξουν οι πιο σημαντικές διαταράξεις στην κυκλοφορία των τρένων τα τελευταία 16 χρόνια, οπότε έγινε και η τελευταία εθνική κινητοποίηση.
Το RMT ανέφερε πως οι 5.000 μέλη του που εργάζονται στη σηματοδότηση θα σταματήσουν να εργάζονται από τις 6 έως τις 9 Απριλίου συμπεριλαμβανομένων, από τις 6:00 έως τις 10:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00.
Εξάλλου, τα 12.000 μέλη του RMT που εργάζονται στη συντήρηση του δικτύου στο Network Rail καθώς και τα 800 μέλη της TSSA θα πραγματοποιήσουν απεργία χωρίς διακοπή από τις 6:00 το πρωί της 6ης Απριλίου έως τις 23:59 της 9ης Απριλίου.
Είχαν προηγηθεί πολυήμερες διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του οργανισμού συμφιλίωσης Acas ανάμεσα στα συνδικάτα και στη διοίκηση της Network Rail για την επίλυση μίας διένεξης που σκοντάφτει στην κατάργηση 1.500 θέσεων εργασίας στη συντήρηση και στην τροποποίηση των ωραρίων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: