Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

«Δεν καλύπτουμε κανέναν». Συμβιβαστήκαμε με "το μοντέλο ΠΑΣΟΚ" το 2004, λέει ο Αντώνης Σαμαράς

Επίθεση στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην προσυνεδριακή διάσκεψη του κόμματος στη Χαλκίδα.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από το 1981, τονίζοντας ότι προχώρησε σε παροχές με δανεικά.
«Τα έκανε μούσκεμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα που κυρίως η ίδια δημιούργησε, ρίχνει όλο το φταίξιμο στη ΝΔ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διέπραξε σφάλματα, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν έφτασε η ΝΔ το έλλειμμα στο 12,7%» και ότι «τα στοιχεία από το Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τα 2/3 της υστέρησης εσόδων για το 2009 έγιναν μόνο μέσα στο τελευταίο τρίμηνο».

Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ματαίωσε εισπρακτικά μέτρα, ενέγραψε δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί, μετέθεσε έσοδα για την επόμενη χρονιά και ανέβασε το έλλειμμα όσο ήθελε. Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό με την ολιγωρία της να διορίσει γενικούς γραμματείς, παρέλυσε τον εισπρακτικό μηχανισμό, χάλασε το κλίμα στην αγορά μιλώντας για επικείμενη χρεοκοπία και εκτόξευσε το έλλειμμα με μεθόδους δημιουργικής λογιστικής

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν διαχρονικά ένα μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε δανεικά και σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ όταν ήρθε στην εξουσία το 2004, αντί να αλλάξει αυτό το σύστημα, το διαχειρίστηκε.
«Είναι αλήθεια...

ότι κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με το μοντέλο αυτό, ενώ είχαν εκλεγεί για να το αλλάξουν. Η ΝΔ φταίει που δεν τα άλλαξε όλα, όταν είχε την ευκαιρία» είπε.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πάντως ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αυτοκάθαρση: «Δεν καλύπτουμε κανέναν, δεν ευνοούμε κανέναν, όλα στο φως» υπογράμμισε.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών: «Ένα από τα πρώτα που θα πω στον πρωθυπουργό, μιλώντας με τη φωνή όλης της κοινωνίας, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, γιατί τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι έχει προτείνει 23 μέτρα που θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην ελληνική οικονομία, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τα υιοθετήσει.


«Αν δεν ληφθούν τα μέτρα που έχει ανάγκη η οικονομία για να ανασάνει, θα χρειαστούν και άλλες περικοπές που δεν αντέχει η οικονομία, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις, πρέπει να δώσουμε ανάσα στην οικονομία τώρα» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε κριτική στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει την πόρτα για να πολιτογραφηθούν μαζικά χιλιάδες μετανάστες και να νομιμοποιηθούν στο μέλλον περισσότεροι και να έλθουν στην Ελλάδα ακόμη περισσότεροι.

«Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη και αντί να κλείσουν αυτή την πύλη, μετατρέπουν την Ελλάδα σε πόλο έλξης και σε προθάλαμο νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών με προορισμό όλη την Ευρώπη. Αυτή η κυβερνητική ρύθμιση νομιμοποιεί τους πάντες, αλλά δεν εντάσσει στην κοινωνία κανέναν, επιτείνει την ξενοφοβία, δεν την εξαλείφει και εγκυμονεί κοινωνικές εκρήξεις» είπε.

Επανέλαβε, επίσης, τη δέσμευσή του ότι θα καταργήσει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, καθώς επίσης ότι θα δώσει άμεση προτεραιότητα σε μέτρα τόνωσης της αγοράς και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη μόλις επανέλθει στην εξουσία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Παλεύουμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα, οικοδομούμε την κοινωνική συνοχή, όταν οι άλλοι πυροδοτούν την κοινωνική πόλωση, μοιράζουμε την ελπίδα και οι άλλοι τη μισαλλοδοξία, έχουμε ανηφόρα μπροστά μας, αλλά θα πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: