Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Ύφεση -4% για φέτος και -7,5% μέχρι και το 2012

 
«Ηράκλειο άθλο» χαρακτηρίζει η Deutsche Bank σε έκθεσή της την προσπάθεια της Ελλάδας για δημοσιονομική εξυγίανση και μείωση του ελλείμματος, προβλέποντας ύφεση μέχρι το 2012 και ανεργία έως 20%

Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι η ύφεση θα πλησιάσει το -4% φέτος, ενώ η οικονομία ενδέχεται να συρρικνωθεί έως και κατά 7,5% συνολικά στην περίοδο 2010-2012 (-4% το 2010, -2% το 2011 και -1,5% το 2012, εκτιμώντας ανάκαμψη 1% από το 2013).

Αναμένει ακόμη ότι έως το τέλος της προσαρμογής της χώρας, η ανεργία ενδέχεται να ανέλθει έως και 20%, έναντι εκτιμήσεων της Ελλάδας για επίπεδα λίγο υψηλότερα του 10%. 

Για το κρατικό χρέος σημειώνει ότι θα σκαρφαλώσει μέχρι το 130% του ΑΕΠ, έναντι κυβερνητικών εκτιμήσεων για 120%. 

Η Deutsche Bank τονίζει, ωστόσο, ότι η προσαρμογή δεν είναι ανέφικτη, προσθέτοντας ότι έχουν υπάρξει τουλάχιστον δέκα περιπτώσεις όπου ανεπτυγμένες οικονομίες πέτυχαν προσαρμογές αντίστοιχης κλίμακας τα τελευταία τριάντα χρόνια.

1 σχόλιο:

"ΣΑΛΩΝΙΤΗΣ" είπε...

Και ένας πρωτοετής φοιτητής ενός οικονομικού πανεπιστημίου γνωρίζει οτι η φάση την οποία περνάει αυτη τη στιγμή η χώρα μας αποτελεί το πρώτο τεταρτημόριο ενός οικονομικού κύκλου ο οποίος ενεργοποιείται όταν διαταράσσονται τα μεγέθη- συνιστώσες μιας οικονομικής ισορροπίας και τα οποία τεταρτημόρια είναι: σκληρά μέτρα - ύφεση - ανεργία - ανάκαμψη! Όλοι αυτοί οι γυρολόγοι των blog που νομίζουν οτι θα ανακάμψει η χώρα κάνοντας επαναστατική γυμναστική και μετρώντας πόσοι ήταν σε κάθε διαδήλωση ας σκεφτούν καλύτερα τι έκαναν αυτοί ή οι πατεράδες τους όταν ο Ανδρέας μας έβαζε , πριν 30 χρόνια, μέσα σ΄αυτό το τεράστιο λούκι διορίζοντας τη μισή Ελλάδα στο Δημόσιο και μαθαίνοντας την άλλη μισή να ζεί απο δανεικά! Το πρόβλήμά μας έχει "ουρά" τριακονταετίας! Δε λύνεται με αφορισμούς και διαδηλώσεις. Λύνεται με συνετή κρατική διαχείριση και πολλή δουλειά! Ήρθε η ώρα να πετάξει κάποιος στον Καιάδα τους λαϊκιστές τύπου Παπουτσή , Παναγιωτακόπουλου, κ.λ.π. και να πεί, επι τέλους στον ελληνικό λαό :"Τέρμα το διαλειμμα τα κεφάλια μέσα"!!!