Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας υπερεκτιμήθηκε

- το είδα στο michaels7things.blogspot.com
Πλακάτ από τη διαδήλωση της 11ης Μαρτίου 2010, ενάντια στα μέτρα αυστηρής λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες (AFP Photo / Louisa Gouliamaki)
Μετά το χτύπημα της κρίσης, πολλές χώρες της Ευρωζώνης αντιμετώπισαν την ίδια οικονομική απειλή, είπε ο Joerg Wolf, αρχισυντάκτης του Atlantic Initiative. Πιστεύει, επίσης, ότι το ελληνικό πρόβλημα υπερεκτιμήθηκε.

Είπε: "Υπάρχει κίνδυνος αλυσιδωτής αντίδρασης - η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Ισπανία έχουν τα ίδια προβλήματα, τεράστια ελλείμματα και χρέη". 

Τα δύο ισχυρότερα μέλη της Ευρωζώνης διχάστηκαν πάνω στη φύση της οικονομικής ανάσας για την Ελλάδα. Η Γερμανία ενστερνίζεται την ιδέα μίας διεθνούς διάσωσης, ενώ η Γαλλία παραμένει απρόθυμη στην αναζήτηση βοήθειας έξω από την οικογένεια της Ε.Ε.
Η Ελλάδα αναζήτησε βοήθεια για να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.
Την Πέμπτη, η Αθήνα προειδοποίησε ότι θα στραφεί προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτός και αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν μία συγκεκριμένη οικονομική προσφορά στην εαρινή συνάντηση του Συμβουλίου της Ε.Ε. την ερχόμενη εβδομάδα.
Η χτυπημένη από το χρέος χώρα πιστεύει ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών θα αυξηθεί από τη στιγμή που θα δουν την Ευρώπη να παίζει υποστηρικτικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: