Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Έξαλλοι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Χ. Παπουτσή

- το είδα στο papaioannou.wordpress.com


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ «απάντησε» με σκληρές φράσεις στη δήλωση Σαχινίδη «είναι μεταφυσικό το δίλημμα ανάπτυξη ή δανεισμός» του υφυπουργού Οικονομικών.

Σφοδρή επίθεση στον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, έκανε από το βήμα της Βουλής ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα έκτακτα μέτρα της οικονομίας, με τον υφυπουργό Οικονομικών να μην απαντά.

«Στο μέλλον να μην επιχειρείτε να απαντάτε στις δικές μας αγωνίες με διάφορα ιδεολογήματα και με επιχειρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Financial Times» τόνισε ο Χρ. Παπουτσής απευθυνόμενος στον υφυπουργό της κυβέρνησης και συνέχισε: «Τι είναι αυτά που ακούμε; Σε ποιά κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υφυπουργός; Φέρτε άμεσα το φορολογικό και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που τα έχετε καθυστερήσει, αλλιώς οδηγούμαστε στην ύφεση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε σε έντονο ύφος στον κ. Σαχινίδη να μην ξεχνάει «σε ποια θέση της κυβέρνησης κάθεται καθώς σ’ αυτήν κάθισαν σημαντικοί πολιτικοί οι οποίοι αγωνίστηκαν για τη συνοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανάπτυξη».

Επισήμανε πως το νομοσχέδιο «δεν έχει καμία σχέση με τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνώρισε παντού».

και από το www.newsit.gr

Έντονη είναι η ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Παπουτσής καταφέρθηκε κατά του υφυπουργού Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στη Γερμανία ενημερώθηκε για την σκληρή επίθεση που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Χρήστος Παπουτσής κατά του Φίλιππου Σαχινίδη και φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση του κ. Παπουτσή όχι μόνο σε αυτό το περιστατικό, αλλά γενικότερα.

"Μην ξεχνάτε ούτε μια στιγμή την ευθύνη του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον κόσμο που μας εξέλεξε. και την αγωνίας του", είπε ο κ. Παπουτσής απευθυνόμενος στον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη. "Τι είναι αυτά που ακούμε; Σε ποιά κυβέρνηση νομίζετε οτι είστε υφυπουργός; Φέρτε άμεσα το φορολογικό και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που τα έχετε καθυστερήσει, αλλιώς οδηγούμαστε στην ύφεση.

Και συνέχισε : "Στην θέση που εσείς κάθεστε κάθησαν διαπρεπείς πολιτικοί. Ξέρετε κανέναν δανειστή να ενδιαφερεται αν θα σωθεί ο δανειζόμενος;"

Ο Χρ. Παπουτσής, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους διευκρίνισε ότι εξέλαβε ως προσωπική αιχμή εναντίον του τη φράση νωρίτερα του Φ. Σαχινίδη ότι «είναι μεταφυσικό το δίλημμα ανάπτυξη ή δανεισμός», δεδομένου ότι ο ίδιος είχε εστιάσει την ομιλία του στην ανάγκη ανάπτυξης της χώρας.

Φουριόζος και με φανερή την… «απόγνωση» στο πρόσωπο του έφυγε από τη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών. Νωρίτερα και μετά την επίθεση Παπουτσή είχε σπεύσει και κάθισε δίπλα του στα υπουργικά έδρανα ο Φίλιππος Πετσάλνικος με τον οποίο συνομίλησαν για αρκετή ώρα. Προφανώς η… πυροσβεστική παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής είχε αποτέλεσμα, καθώς ο κ. Σαχινίδης κράτησε χαμηλούς τόνους και δεν… «ανταπέδωσε» δημοσίως το… «χτύπημα» Παπουτσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: