Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Συνάντηση Χριστόφια - Παπανδρέου

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα μπορεί να θεωρεί δεδομένη τη στήριξη της Κύπρου, στη συζήτηση για την οικονομική βοήθεια στη χώρα, κατά την κρίσιμη Συνόδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, παρείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας στον Έλληνα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας , ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό  για την προθυμία του να ανταλλάξουν απόψεις και να αφιερώσουν χρόνο για τις εξελίξεις στο κυπριακό και για την επαναβεβαίωση της αδελφικής φιλίας και της καθημερινής συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων για να προωθήσουν λύση στο χρονίζον πρόβλημα της Κύπρου.
 
"Είναι κοινά τα προβλήματα, οι αγώνες και οι προσπάθειες" είπε.
Επιπλέον ο κ . Χριστόφιας δήλωσε ότι η αλληλεγγύη του πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδομένη και απόλυτη .
"Ευχαριστώ θερμά για τη στήριξη στους χειρισμούς που κάνουμε μέσα από τις συνομιλίες και ευρύτερα στις προσπάθειες μας στο διεθνή χώρο για να πεισθεί ότι το κυπριακό είναι καιρός να λυθεί, αλλά δε μπορεί να λυθεί χωρίς να λάβουμε υπόψη κάποιες βασικές αρχές, του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, αρχές και αξίες της ΕΕ".
Ο πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε επίσης ότι έχει  ενημερώσει ενδελεχώς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας  για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και για την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο.
Τόνισε ακόμη ότι...
 έχει  ενημερωθεί και για τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και για τη θέση της Ευρώπης έναντι των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.
"Στο ευρωπαϊκό συμβούλιο η Ελλάδα μπορεί πάντα να υπολογίζει στη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο και φυσιολογικό" συμπλήρωσε ο κ. Χριστόφιας.

Όπως ανακοινώθηκε και από τους δύο ηγέτες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί πολύ σύντομα στην Κύπρο, προκειμένου να έχει επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Η ημερομηνία του ταξιδιού δεν ανακοινώθηκε, αλλά όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες

"Ο πρωθυπουργός πάντοτε είναι πρόθυμος να κατέλθει στην Κύπρο, για να ανταλλάξουμε από κοινού απόψεις με τους ηγέτες των κομμάτων για το τι δέον γενέσθαι περαιτέρω" δήλωσε ο κ.Χριστόφιας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: