Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Αγοράκι 13 μηνών πέθανε λόγω έλλειψης παιδιάτρου

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση θανάτου αγοριού 13 μηνών που άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από Γολγοθά αναζήτησης κρεβατιού και γιατρού σε παιδιατρική κλινική....
Το αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ύστερα απο την αναζήτηση σε τέσσερα νοσοκομεία για μία ολόκληρη εβδομάδα! Από την Κοζάνη, στην Πτολεμαΐδα, από εκεί στη Βέροια, μετά στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης και τέλος στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.
Η περιπέτεια του παιδιού ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Εκεί όμως η παιδιατρική κλινική είναι κλειστή από το περασμένο φθινόπωρο λόγω έλλειψης γιατρών.
Από την Κοζάνη το παιδί διακομίστηκε στην Πτολεμαΐδα, που δεν...υπήρχε ελεύθερο κρεβάτι. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας. Η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται. Έτσι κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του σε ειδικό νοσοκομείο. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης.
Στις 8 Μαρτίου μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης σε κατάσταση βαρύτατου σοκ με ανύπαρκτη περιφερειακή κυκλοφορία. Ωστόσο η όλη ταλαιπωρία που είχε υποστεί, είχε ήδη προκαλέσει πολυοργανική ανεπάρκεια. Την περασμένη Τετάρτη, η ανεπάρκεια επέφερε καρδιακή ανακοπή. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί δεν επανήλθε.
Σαν να μην έφτανε η ταλαιπωρία του πατέρα του, στο νεκροτομείο έγινε λάθος στο όνομα του παιδιού. Γι' αυτό αναγκάστηκαν να καλέσουν τον πατέρα να το αναγνωρίσει. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε την οργή του ταλαιπωρημένου πατέρα, ο οποίος επιτέθηκε και έβρισε τους νοσηλευτές.
Με αφορμή το τραγικό περιστατικό η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έδωσε εντολή στους Διοικητές της 3ης ΥΠΕ Χρήστο Ζηλίδη και της 4ης ΥΠΕ Αριστείδη Μπουσουλέγκα για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και κατεπείγουσα γραπτή αναφορά.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: