Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Βελγικός εξάψαλμος στη Μέρκελ

 
Στο στόχαστρο του Γκι Φερχόφσταντ βρέθηκε η Άγκελα Μέρκελ με αφορμή τη στάση της στο ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα!

Ο Φερχόφσταντ, πρόεδρος της φιλελεύθερης ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, χαρακτήρισε «απίστευτες» τις δηλώσεις της Μέρκελ στη γερμανική Βουλή.

«Οι δηλώσεις της καγκελαρίου είναι σοβαρές. Στη γερμανική Βουλή, κυριολεκτικά δήλωσε ότι η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα δεν είναι η καλύτερη απάντηση και ότι θα ήταν καλύτερο να μελετηθεί η προοπτική ενός αποκλεισμού από τη ζώνη του ευρώ. Βρίσκω την άποψη αυτή, με κάθε ειλικρίνεια, απίστευτη» τόνισε ο Φερχόφσταντ.

Σε ομιλία του σε φόρουμ στο Παρίσι, την οποία δημοσιεύει το Γαλλικό πρακτορείο, ο Βέλγος πολιτικός πρόσθεσε πως «προφανώς, η κ. Μέρκελ δεν επιθυμεί πλέον ευρωπαϊκές λύσεις. Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που οικοδομούσαμε στη διάρκεια δεκαετιών. Δεν είναι η Ευρώπη που πρέπει να αντικαταστήσει τον πόλεμο με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Δεν είναι επίσης η Ευρώπη την οποία οραματίζονται οι πολίτες της», σημειώνει, εκφράζοντας τη λύπη του.

«Είναι πάνω απ' όλα ακατανόητο, διότι μια ευρωπαϊκή απάντηση είναι πραγματικά η πιο ταχεία και η λιγότερο επώδυνη λύση. Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δώσει ένα δάνειο στην Ελλάδα , αυτό δεν πρόκειται να στοιχίσει τίποτε σε κανέναν. Τόσο απλά», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: