Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

Συνέντευξη Α. Σαμαρά στην "Ημερησία"


Την άποψη ότι, "η ΝΔ οφείλει να ζητήσει συγγνώμη, που δεν ήταν πιο αποφασιστική, όταν μπορούσε. Αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μέρος του προβλήματος αυτής της ολιγωρίας. Δεν ήταν μέρος της λύσης του», τονίζει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα "Ημερησία" ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Ωστόσο, επιμένει πως «οι εξεταστικές θα κάνουν κακό στη χώρα και στην αξιοπιστία της, την ώρα που με τόσο σκληρά μέτρα προσπαθούμε να την ανορθώσουμε». Σημειώνει, δε, πως «η εξωευρωπαϊκή βοήθεια θα είναι κακός οιωνός για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη συνολικά» και εκτιμά πως ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδα στο ΔΝΤ είναι επικίνδυνη.
«Αν δεν σωθούμε μόνοι μας, δεν μπορεί να μας σώσει κανένας. Κι αν πάρουμε απόφαση να σωθούμε μόνοι μας, τότε και η Ευρώπη ευκολότερα θα μας βοηθήσει και οι αγορές θα μας στηρίξουν και βοήθεια από το ΔΝΤ δεν θα χρειαστούμε», υπογραμμίζει.
Για τα οικονομικά μέτρα, ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση έχει πέσει έξω στους υπολογισμούς της», καθώς «στα χαρτιά έχει κόψει 4% του ελλείμματος με το ΠΣΑ κι άλλα 2% του ελλείμματος με τα προχθεσινά μέτρα, φιλοδοξώντας να πετύχει μείωση του ελλείμματος, όχι κατά 6%, αλλά κατά 4%».
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει πως «ο κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής είναι μεγάλος, διότι υπάρχουν έκδηλες αδικίες, χονδροειδείς αδικίες και αυτές θα προκαλέσουν δικαιολογημένη οργή».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: