Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Έρχονται φοροκαταιγίδα και σκληρά τεκμήρια

- το είδα στο totefteri.blogspot.com

- 1.000 λουκέτα για μεγαλο-φοροφυγάδες 
 
- "Επί ΝΔ δεν μπήκε σχεδόν κανένα λουκέτο" λένε πηγές του οικονομικού επιτελείου


- Στόχος να δοθεί το μήνυμα ότι δεν θα πληρώσουν τα σπασμένα μισθωτοί και συνταξιούχοι
 

Φόρο – σαφάρι με στόχο τους μεγάλους φοροφυγάδες ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”. Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν μάλιστα ότι έρχονται “λουκέτα” σε 1.000 επιχειρήσεις – ανάμεσά τους πολυκαταστήματα, νυχτερινά κέντρα και πολυτελή εστιατόρια, αλλά και γραφεία γιατρών και δικηγόρων που έχουν βρεθεί να φοροδιαφεύγουν.
 
Το οικονομικό επιτελείο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, μετά τη διαπίστωση ότι την τελευταία διετία εκατοντάδες επιχειρήσεις που έχουν συλληφθεί να μην κόβουν αποδείξεις, να μην αποδίδουν ΦΠΑ και να εκδίδουν πλαστά και εικονικά τιμολόγια έχουν παρεμείνει στο απυρόβλητο, με αποτέλεσμα να μην εκδίδεται εναντίον τους καμία καταδικαστική απόφαση.
 
Επί ΝΔ δεν μπήκε σχεδόν κανένα λουκέτο με αποτέλεσμα να οργιάζει η φοροδιαφυγή από γνωστούς επιχειρηματίες, γιατρούς και δικηγόρους” αναφέρουν πηγές του οικονομικού επιτελείου στο “Πρώτο Θέμα”. Τα λουκέτα – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – θα είναι πανελλαδικά, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα κ.λ.π., ενώ το μήνυμα που θέλει να περάσει η ηγεσία του υπουργείου είναι ότι “δεν θα πληρώνουν τα σπασμένα συνέχεια μισθωτοί και συνταξιούχοι”. “Ήρθε η ώρα αυτών που ήταν χρόνια στο απυρόβλητο” αναφέρουν πηγές.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες και μόνο η πινακίδα που θα λέει “κλειστό λόγω φοροδιαφυγής” θα λειτουργήσει θετικά ώστε όλοι όσοι κλέβουν το κράτος να σταματήσουν να το κάνουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος μέσω του Taxis το υπουργείο θα ελέγξει ηλεκτρονικά 8.500.000 φορολογούμενους – ακόμη και μισθωτούς και συνταξιούχους- , με στόχο να επιβληθούν πρόστιμα για χαμένους φόρους προηγούμενων ετών. Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων θα κοινοποιούνται στις κατά τόπους εφορίες και οι φορολογούμενοι θα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις. Για όσους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες δεν ταχτοποιήσουν τα χρέη τους θα ενεργοποιείται η διάταξη για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.


Τι προβλέπει ήδη το νέο φορολογικό νομοσχέδιο 
Επίσης, όπως μετέδωσε το Mega στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, πρώτη και δεύτερη κατοικία, ΙΧ, δίδακτρα, σκάφη αναψυχής και οικ. βοηθοί θα αποτελέσουν τεκμήρια και θα μπουν στο στόχαστρο.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: