Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

«Πράσινο» από Βερολίνο για βοήθεια προς την Ελλάδα

Ο Β. Σόιμπλε δηλώνει ότι η χώρα του συμφωνεί στη συντονισμένη βοήθεια προς την Ελλάδα 
Πιο διαλλακτικό όσον αφορά τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας από την Ευρώπη εμφανίζεται το Βερολίνο λίγα εικοσιτετράωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Πέμπτης.

Η γερμανίδα καγκελάριος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής λύσης για την στήριξη της Ελλάδας, ενώ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι η Γερμανία θα αποδεχτεί τη διμερή οικονομική ενίσχυση των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα, χωρίς να διευκρινίζει όμως εάν το Βερολίνο θα συμμετάσχει σ' αυτόν το μηχανισμό.

"Για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, δεν υπάρχει συλλογικό όργανο. Με αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία θα προχωρήσουμε σε συντονισμένη διμερή ενίσχυση και σε εθελοντική βάση", δηλώνει ο Σόιμπλε σε τμήμα της συνέντευξης του στη εβδομαδιαία εφημερίδα Μπιλντ της Κυριακής.

Ο Σόϊμπλε πρόσθεσε ότι η Αθήνα διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει ένα δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). "Η Ελλάδα μεταξύ άλλων(....) έχει την έννομη δυνατότητα να επωφεληθεί της βοήθειας του ΔΝΤ", προσθέτει ο Σόιμπλε.
ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Αυτο το περιστροφο στο τραπεζι,μαλλον θα τιναξει απο μονο του τον κοκορα.
Προσωπικα δεν θεωρω ενθαρρυντικα τα λογια του 'σκληρου' της Γερμανικης μηχανης.
Μονο που το παιχνιδι της Γερμανιας δεν ειναι ΠΟΚΕΡ ειναι ΜΠΟΜΠΑ ΧΑΡΑΚΙΡΙ.
H Γερμανια φοβαμαι πως αρχισε να σκεφτεται παλι για ζωτικο χωρο.

typhoon είπε...

Δίνουν την άδεια για Γαλλο-Ισπανικό δάνειο. Προς το παρόν.

Αύριο, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, σε διακομματική σύσκεψη στην καγκελαρία.