Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Ενημέρωση Mανιάτη για τον αγωγό TAP


ΣYNANTHΣH με τους εκπροσώπους του ομίλου εταιριών του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline) είχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης και ενημερώθηκε για την προετοιμασία του σχεδιαζόμενου αγωγού. 

Ο υφυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ανάπτυξη του «νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου» στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας και του ρόλου της χώρας στη διαφοροποίηση των σχετικών οδεύσεων. Στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής επιλογής, η Ελλάδα έχει ήδη αναδείξει ως προτεραιότητα το σύστημα αγωγών διασύνδεσης IGΤI-Ποσειδών, που διασυνδέουν τα εθνικά συστήματα μεταφοράς φυσικού αερίου Τουρκίας-Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ιταλίας.

Σχετικά με τον σχεδιαζόμενο αγωγό TAP, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι η σχετική επένδυση συμβάλλει, επίσης, θετικά στη διαμόρφωση εναλλακτικών διαδρόμων μεταφοράς αερίου και θα αντιμετωπιστεί με πλήρη διαφάνεια και σε εφαρμογή των σχετικών κανονισμών και κοινοτικών οδηγιών, καθώς εντάσσεται στην ίδια γενική προοπτική και διασφαλίζει αμοιβαία οφέλη για την ελληνική πλευρά. Επίσης κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε να διατηρηθεί συστηματική επικοινωνία με το υπουργείο ώστε να εξασφαλιστεί η ενημέρωση του υπουργείου σ’ όλες τις φάσεις της επένδυσης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: