Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ράινερ Μπρίντερλε: Μετά από 10 ημέρες, τουλάχιστον, η απόφαση για βοήθεια

Η απόφαση για το πότε και πόση οικονομική βοήθεια θα δοθεί στην Ελλάδα θα ληφθεί το νωρίτερο έπειτα από δέκα ημέρες, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε επίσημα την Παρασκευή την ενεργοποίηση του πακέτου βοήθειας των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ από τα μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.


Η Ελλάδα πρέπει να αποπληρώσει ως τις 19 Μαΐου δάνεια ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και τώρα διαπραγματεύεται ένα πρόγραμμα περικοπών των δημοσίων δαπανών με το ΔΝΤ. Χωρίς τη βοήθεια, η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα δάνειά της.


Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμφωνηθεί κανένα πακέτο βοήθειας εάν δεν εγκριθούν οι περικοπές αυτές από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


«Οι Ελληνες πρέπει να παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο πρόγραμμα σταθερότητας των δημοσίων οικονομικών τους για το 2011 και το 2012», τόνισε ο Μπρίντερλε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


«Το ΔΝΤ είναι αρμόδιο να κάνει την εκτίμηση. Παίζει ένα ρόλο κλειδί», υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: