Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Σωκράτης Ξυνίδης σε συγκέντρωση Συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ : «Μέχρι τον Ιούνιο θα απολυθούν 80.000 και σε δεύτερη φάση άλλες 300.000» - και ακολούθησαν αποδοκιμασίες και αποχωρήσεις…

- από το www.newstrap.gr
Σε συγκέντρωση των εκπροσώπων των εργαζομένων (στον ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, το ΣΕΦ, τον Άγιο Κοσμά και τον ΟΔΙΕ ) που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ μίλησε χθες βράδυ ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης.

Η συγκέντρωση έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ενώ η πρόσκληση ανέφερε πως θα είναι παρόντες ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος, η Υφυπουργός κυρία Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μπιτσαξής, δεν εμφανίστηκε κανείς τους  με φανερά προσχηματικές δικαιολογίες.

Έτσι το λόγο πήρε ο Γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος, αφού τόνισε πως μεταφέρει μήνυμα του πρωθυπουργού «ο οποίος δεν κοιμάται κάθε βράδυ και κλαίει» ζητά την στήριξή τους στη κρίσιμη αυτή περίοδο…

«Το κράτος έχει ήδη βυθισθεί» συνέχισε ο κ. Ξυνίδης και ζήτησε από τους συνδικαλιστές να στηρίξουν την Κυβέρνηση ,τονίζοντας:

«Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν απολυθεί 80.000 και σε δεύτερη φάση άλλες 300.000» χωρίς να προσδιορίσει από πού θα γίνουν οι απολύσεις…

«Όποιος δεν θέλει να στηρίξει την Κυβέρνηση να αποχωρήσει τώρα από την αίθουσα» πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης για να δεχθεί  έντονες αποδοκιμασίες, ενώ οι περισσότεροι από το  ακροατήριο εγκατέλειπαν την αίθουσα φωνάζοντας «να πιάσετε τους κλέφτες».

Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος απευθυνόμενος σ' αυτούς που αποχωρούσαν από την αίθουσα τους είπε:

-"Κατάλαβα, εσείς είχατε ράψει κοστούμια και περιμένατε να πάρετε  θέσεις..."

Η αντίδραση ήταν άμεση:

Διαμαρτυρόμενοι οι συνδικαλιστές που αποχωρούσαν άρχισαν να… πετάνε καρέκλες εναντίον του κ. Ξυνίδη, ενώ ορισμένοι τον πλησίασαν και άρχισαν να τον…φτύνουν!!! 

Μέσα στον χαμό ο κ. Ξυνίδης συνέχισε να φωνάζει προς τους συνδικαλιστές, αναφέροντας ακόμη και περικοπές του μισθού τους κατά 30%, καθώς και το γεγονός ότι όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί θα περάσουν στους ΟΤΑ ή σε ιδιώτες και τότε οι απολύσεις θα είναι  περισσότερες, για να καταλήξει:

«Φωνάζετε εσείς, πού να δείτε πόσοι θα φύγουν από το Υπουργείο Υγείας.»

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα.
Παγκαλος ηδη ξεκινησε!!!
Οπως αναφαιρω σε χθεσινη μου αναρτηση ολοι αυτοι οι Οργανισμοι δημιουργηθηκαν με γνωμονα πρωτον να βολεψουμε ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ στα Δ.Σ [ ο αριθμος των μελων των Δ.Σ ανερχεται σε 60.000] θα πρεπε ομως οι νεοι κρατουντες να ειναι ξεκαθαροι απο την αρχη.

typhoon είπε...

Ναι, το είπε και ο Παπακωνσταντίνου χθες εδώ:
«Τις καταργήσεις Oργανισμών του Δημοσίου τις χειρίζεται ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης» τόνισε ο υπουργός.

Unknown είπε...

Τι ωραία και καλά τα λέει ο κος Ξενίδης όταν μάλιστα αυτά είναι μακριά από τον κ.....του και αφορούν τους άλλους!!!!
Προσωπικά στηρίζω την Κυβέρνηση (και αυτά είναι ευρύτατα διαδεδομένο στα διάφορα blogs), όμως μια βιαία αντίδραση των άμεσα θιγόμενων από τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα σε αυτή τη φάση είναι επιβεβλημένη.
Και είναι επιβεβλημένη γιατί πρέπει να υπάρξει αισθαντική και άμεση αντίληψη σε όλους τους κυβερνώντες (και ιδιαίτερα στο παχύδερμο τον Πάγκαλο), το τι σημαίνουν «μέτρα» και πόσο πονάνε αυτόν που τα υπομένει.
Θα είναι πολύ διδακτική και δημιουργική εμπειρία για την παρά πέρα καλή πορεία αυτής της κυβέρνησης.
Κάτι δηλαδή σαν ένας πολύ υψηλός και παρατεταμένος πυρετός που τον αντέχεις (και αν όχι να πας σπιτάκι σου), τον υπομένεις και δεν σε σκοτώνει, αλλά ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σου σύστημα και μπαίνεις σε δημιουργική πορεία.

typhoon είπε...

@Δωδωναίος
Εμένα με φοβίζει αυτό με τους 300.000 και όχι τόσο οι συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου (δηλ. οι 80.000).

Αφορά πλέον τον πυρήνα της απασχόλησης, αλλά και τη στοιχειώδη λειτουργία του δημοσίου. Στην περίπτωση αυτή θα βυθιστούμε σε πρωτοφανή ύφεση, κάνοντας την πιθανότητα ανάκαμψης μηδαμινή.

Και για να μιλήσω με οικονομικούς όρους, το όποιο κέρδος από την εξοικονόμηση δαπανών θα εξανεμιστεί κάτω από το κόστος της ύφεσης και των μειωμένων κρατικών εσόδων. Η ελληνική αγορά αδυνατεί να απορροφήσει 380.000 εργαζόμενους όχι μόνο φέτος, αλλά και για πολλά ακόμα χρόνια. Στερούμενη, λοιπόν, και το καταναλωτικό εισόδημα αυτών, τότε θα αργήσει ακόμη περισσότερο να ανακάμψει. Θα ήταν καθαρή αυτοκτονία για τα δημόσια οικονομικά, που θα υπερέβαινε το κόστος κάθε διαφοράς επιτοκίου των κρατικών ομολόγων.
Εγώ συστήνω στην κυβέρνηση να βλέπει μακριά με καθαρή ματιά και να βρίσκει το ανάστημα να αντιτεθεί σε κάθε παραλογισμό, από όπου κι αν προέρχεται - είτε εκ των έσω, είτε όμως και εκ των έξω, όσο βαρύγδουποι και όσο πιεστικοί κι αν φαίνονται κάποιοι.
Άλλωστε η ζωή φτιάχτηκε έτσι ώστε να μην είναι ποτέ μονόδρομος! Ας μην το αγνοούν κι αυτό.

Unknown είπε...

Ναι έτσι είναι Typhoon.
Εσύ σωστά και δίκαια τοποθετείς τα θέματα.
Οι απλοί καθημερινοί πολίτες στον τελευταίο όμως θα ρίξουν το ανάθεμα.
Και αυτό είναι πολύ σκληρό και άδικο.
37 χρόνια κακοδαιμονίας και «καραπ…..ριού» φορτώνονται όλα στο υπομονετικό, υπάκουο και εθελοντικά προσφερόμενο «υποζύγιο» να πάρει τον ανηφορικό και κακοτράχαλο δρόμο και να ανέβει στην κορυφή του Αϊλιά.
Το παιδοβούβαλο περιχαρές και πασίχαρο την «έκανε» από νωρίς (και ας τα έκανε όλα τα δημόσια πράγματα χειρότερα από τα μούτρα του) και καθημερινά χειμάζει στις ψαροταβέρνες της Ραφήνας και των Ν. Στύρων απέναντι.
Τι κρίμα για το λεβεντόπαιδο τον ΓΑΠ.
Η περίπτωσή του είναι σαν κομμάτι που ξεπετάχτηκε από αρχαία τραγωδία

typhoon είπε...

@Δωδωναίος
Το παιδοβούβαλο όμως ήταν παμπόνηρο.
Αποκάλυψε την πραγματική κατάσταση (κατάντια) της χώρας το Σεπτέμβρη, αφού πρώτα είχε ήδη προκηρύξει τις εκλογές.

Αυτό ως τελική απάντηση και εκτίμηση σε ένα ερώτημα που βασανίζει το τελευταίο εξάμηνο τη χώρα.