Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Επαφές Ομήρου στην Αθήνα

Τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κινήματος Κύπρου Γιαννάκη Ομήρου δέχθηκε ο πρωθυπουργός σε συνέχεια των επαφών τους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό τη σκιά της πρόσφατης επικράτησης Έρογλου στις λεγόμενες εκλογές του ψευδοκράτους.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Ομήρου εξέφρασε την ανησυχία του για την εκλογή Έρολου, προβλέποντας πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένεται να καταθέσει τις σκληρές και αδιάλλακτες θέσεις του που αφορούν τη δημιουργία δύο κρατών με μια χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους. 

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε μια τέτοια στρατηγική, ώστε σε περίπτωση αδιεξόδου, ή κατάρρευσης της διαπραγματευτικής διαδικασίας, να επιρριφθεί η ευθύνη από τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα κατ αποκλειστικότητα στην τουρκική πλευρά», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, επεσήμανε την προσπάθεια έγκρισης ενός κανονισμού που προβλέπει απευθείας εμπορικές σχέσεις μεταξύ κατεχομένων και χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που, αν συμβεί, όπως υποστήριξε, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πλήγμα για την Κυπριακή υπόθεση, μετά το 1974 και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κ. Παπανδρέου και με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, «θα ενεργήσει προς την κατεύθυνση να ματαιωθεί αυτή η απαράδεκτη προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: