Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Εξηγήσεις Επιτρόπου Φούλε στον Κύπριο ΥΠΕΞ για το εμπόριο με τα Κατεχόμενα


Εξηγήσεις έδωσε ο Στέφαν Φούλε σχετικά με την επαναφορά του ζητήματος του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μεταξύ της Ε.Ε. και των Κατεχομένων.
 
Εξηγήσεις στον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού για την επαναφορά του ζητήματος του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κατεχομένου τμήματος της Κύπρου έδωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Στέφαν Φούλε.

Ο Κύπριος υπουργός σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ανέφερε ότι ο κ. Φούλε δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως το θέμα ήταν γνωστό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Δεκέμβριο κατά την ανάληψη των καθηκόντων του και θεώρησε πως η Λευκωσία ήταν ενήμερη.

Ο κ. Κυπριανού, αν και δήλωσε πως η Λευκωσία οφείλει να δεχτεί τις εξηγήσεις, πρόσθεσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έπρεπε να ενημερωθεί από τη στιγμή που το θέμα έχει και νομική πτυχή.

Ο κύριος Κυπριανού επανέλαβε ότι η θέση για το απευθείας εμπόριο είναι νομικά και πολιτικά λανθασμένη και ότι η Λευκωσία δίδει τη μάχη της σε συνεργασία και με τους Κυπρίους ευρωβουλευτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: