Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Το Ιράν ζητά την αποβολή των ΗΠΑ από την ΙΑΕΑ !!!

- το είδα στο kapistri.blogspot.com
Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απηύθυνε έκκληση για αποβολή της Ουάσινγκτον από το Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και όλων των άλλων κρατών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα και πρότεινε τη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου διεθνούς οργάνου» για τον πυρηνικό αφοπλισμό. 

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων είναι απαγορευμένη από τη θρησκεία και αποκάλεσε την Ουάσιγκτον "το μοναδικό πυρηνικό τρομοκράτη στον κόσμο".

"Μόνο η αμερικανική κυβέρνηση έχει διαπράξει πυρηνικό έγκλημα. Ο μόνος πυρηνικός εγκληματίας στο κόσμο ψεύδεται παρουσιαζόμενος ως αντίθετος στη διάδοση των πυρηνικών όπλων, τη στιγμή που δεν έχει λάβει κανένα σοβαρό μέτρο στον τομέα αυτόν", δήλωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
 
Ο Ιρανός πρόεδρος ζήτησε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργάνου που "θα επιβλέψει τον πυρηνικό αφοπλισμό και θα εμποδίσει τη διασπορά των πυρηνικών όπλων", κατά την έναρξη διάσκεψης για τον πυρηνικό αφοπλισμό και τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων που διεξάγεται στην Τεχεράνη.

Ο Αχμαντινετζάντ ζήτησε επίσης να αποβληθούν από την ΙΑΕΑ "τα κράτη που κατέχουν πυρηνικά όπλα, εκείνα τα οποία έχουν κάνει χρήση και εκείνα που έχουν απειλήσει ότι θα κάνουν χρήση".  
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: