Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

«Έδεσε» τα χέρια του ΠΑΣΟΚ ο... Παυλόπουλος !


Μαζικές προσφυγές κατά του «Καλλικράτη» ετοιμάζουν οι δήμαρχοι με το που θα ανακοινώσει ο Ραγκούσης το τελικό σχέδιο, τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Ο νόμος του είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματικός και μάλιστα με τη… βούλα στελεχών του ΠΑΣΟΚ! 

Πριν από δύο χρόνια ο Προκόπης Παυλόπουλος με Προεδρικό Διάταγμα μετέφερε τις αρμοδιότητες της πολεοδομίας Ναυπάκτου στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας.
Ο προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ νομάρχης Θύμιος Σώκος, έλεγε ότι δεν δέχεται τη μεταφορά και προσέφυγε στο... Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τον περασμένο μήνα το Ε’ τμήμα του ΣτΕ εξέδωσε απόφαση με την οποία έκρινε αντισυνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα με βάση το άρθρο 102 του Συντάγματος το οποίο αναφέρει τα εξής :
«Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού» και ακόμη πώς :
«Το κράτος λαμβάνει τα νομοθετικά, κανονιστικά και δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας και των πόρων που είναι αναγκαίοι για την εκπλήρωση της αποστολή και την άσκηση των αρμοδιοτήτων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων».

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου και το σχετικό άρθρο του Συντάγματος «δένοντας» τα χέρια του Ραγκούση ο οποίος δεν μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του Καλλικράτη αν
α) δεν συμφωνήσουν μεταξύ τους οι υπό συγχώνευση δήμοι για τη μεταφορά ή κατάργηση υπηρεσιών και
β) αν δεν δοθούν λεφτά στους δήμους πριν γίνουν οι συγχωνεύσεις.

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μη σου μπαινουν ιδεες ,παρωνυχιδα ωνυχος.
Το παιχνιδι του Πακη προς εντυπωση!!!
Και οι ποροι θα αναφερονται ,και Κωδικοι θα γραφουν ,αρκει εστω ενα Ευρω.

typhoon είπε...

@taspa
Μαλλον δεν κατάλαβες τι εννοώ!
Όχι γιατί έκανε ή μπορεί να κάνει κάτι τώρα ο Παυλόπουλος, αλλά γιατί άνοιξε το δρόμο σε δικαστικές προσφυγές με το διάταγμα που έκανε όταν ήταν υπουργός.
Και ο κίνδυνος για τον Καλλικράτη είναι ακριβώς αυτός: οι δικαστικές προσφυγές των δημάρχων.
Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο το blog που επέλεξα να αναφέρω εδώ ως blog που είδα την είδηση. Την είχα δει και σε άλλα δέκα μαζί με το πρωτότυπο. Αλλά κάπου εκεί γύρω υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!

Unknown είπε...

Λίγο "πρόχειρο" τον βρίσκω τον Υπουργό Ρακούση.
Καταπιάνεται με σοβαρότατα νομοσχέδια που αποτελούν ορόσημα πολιτικής και διοικητικής πορείας της Χώρας και παντού μπάζουν νερά.
Επιτρέπετε να μην βασανιστούν στην κυριολεξία το νομοσχέδιο Καλλικράτης και το νομοσχέδιο για την απόκτηση της Ιθαγένειας?
Δεν έχω πολλές γνώσεις περί της λειτουργίας περί δήμων – κοινοτήτων αλλά και της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, αλλά έπρεπε μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων εγνωσμένης αξίας να ασχοληθεί επί μακρόν και μετά να συνταχθεί το νομοσχέδιο.
Το ίδιο και το νομοσχέδιο για την πολιτογράφηση χιλιάδων οικονομικών μεταναστών (που αγνοούμε πόσοι είναι, ποιά είναι η προέλευσή τους, το φύλο τους, η ηλικία τους η οικογενειακή τους κατάσταση, οι επιδεξιότητες τους και στο τέλος - τέλος το ποινικό τους παρελθόν.
Δεν θα έπρεπε να γίνει μια λεπτομερής καταγραφή και καταμέτρηση αυτών των δύστυχων ανθρώπων?
Δεν θα έπρεπε να διερευνηθούν και οι διαθέσεις των γηγενών Ελλήνων για το κατά πόσο επιθυμούν την κοινωνική ένταξη τους?
Δεν θα έπρεπε πριν από την κατάρτιση και την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, να διασφαλιστεί η μη εύκολη διέλευση των συνόρων μας?
Γιατί αυτή η βιασύνη και η προχειρότητα?
Τέτοια μας έλλειπαν τώρα?

Unknown είπε...

Όποιος βιάζεται αυτά παθαίνει:
"Ρακούσης" αντι του σωστού: Ραγκούσης
"Επιτρέπετε να μην" αντι του σωστού:
επιτρέπεται να μήν