Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ο Σόιμπλε θέλει δεσμεύσεις από γερμανικές τράπεζες για Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμένεται να έχει το Σαββατοκύριακο συνομιλίες με τους διοικητές γερμανικών τραπεζών για να τους παροτρύνει να επενδύσουν στο ελληνικό χρέος, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Ηandelsblatt.

Ο υπουργός προβλέπεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους διοικητές των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, πιθανότατα την Κυριακή.

Στόχος του είναι να επιτύχει την "εθελοντική δέσμευσή τους" για αγορά ελληνικών ομολόγων, ως "σταθεροποιητικό μέτρο" της ιδιαίτερα ρευστής αγοράς, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.

Το Βερολίνο θέλει τη συμμετοχή των τραπεζών στα μέτρα διάσωσης της Ελλάδας, σε μια στιγμή κατά την οποία η γερμανική κοινή γνώμη είναι αντίθετη με την ιδέα χορήγησης βοήθειας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Dimap τα αποτελέσματα της οποίας μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, το 53% των Γερμανών είναι έτοιμο να συμφωνήσει στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, εάν στο εγχείρημα αυτό συμματάσχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι τράπεζες.

ΠΗΓΗ
Σχόλιο typhoon: Δηλαδή η κοινή γνώμη στη Γερμανία συμφωνεί με την άποψη του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμαγιερ, δηλαδή του κοινοβουλευτικού ηγέτη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, την οποία άποψη ανακοινώσαμε από τη Δευτέρα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: