Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Δημοσκόπηση: Το πολιτικό σύστημα πνίγεται στην κρίση. Ψηλά ο Παπανδρέου στο εκλογικό σώμα. Εδραιώνεται ο Σαμαράς στη Ν.Δ.

Πανελλαδική δημοσκόπηση της «alco» για το περιοδικό «Fantomas»
Οι πολίτες αντιδρούν στο πολιτικό σύστημα. Το αποδέχονται μόνο ως λύση ανάγκης.

Όμως, παρά τη δυσφορία που προκαλούν στους πολίτες τα μέτρα λιτότητας, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους εμπιστεύονται τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοσκόπηση της «ALCO» για το «FANTOMAS» το 49,9% των ψηφοφόρων εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δράση του πρωθυπουργού και το 42% δηλώνει πως εμπιστεύεται περισσότερο μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με αρχηγό τον Γ. Παπανδρέου για να αντιμετωπίσει στην κρίση.

Στο απέναντι στρατόπεδο ο Α. Σαμαράς φαίνεται να εδραιώνει τη θέση του. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συγκεντρώνει θετικές γνώμες από το 68,4% των ψηφοφόρων του κόμματός του, το 28,6% του ΠΑΣΟΚ και το 12,3% των εκλογέων από τα υπόλοιπα κόμματα. 

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των υπουργών, την πρώτη πεντάδα αποτελούν οι Α. Λοβέρδος, με 52% θετικές γνώμες, Ευ. Βενιζέλος, με 49%, Γ. Παπακωνσταντίνου, με 49%, Μ. Χρυσοχοΐδης με 43% και η Α. Διαμαντοπούλου με 42%. 

Ακολουθούν η Λ. Κατσέλη με 38% θετικές γνώμες, η Μ. Ξενογιαννακοπούλου με 39%, ο Γ. Ραγκούσης με 37%, ο Π. Γερουλάνος 35%, ο Χ. Καστανίδης με 35%, η Τ. Μπιρμπίλη με 35%, ο Δ. Ρέππας με 35% και η Κ. Μπατζελή με 32%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: