Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Ψήνονται διαγραφές στη Ρηγίλλης

- το είδα στο media-gate.blogspot.com

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκκαθαρίσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε με την προχθεσινή ομιλία του προέδρου της κ. Αντ.Σαμαρά στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη στην Καλαμάτα. Το κόμμα κινείται σε «τροχιά διαγραφών», αφού με βάση και τις μετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους οι ψηφοφόροι της ΝΔ ζητούν «γενικό ξεκαθάρισμα». 

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, για να προδιαγράψουν τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, τονίζουν με έμφαση τη φράση που χρησιμοποίησε στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας: «Ας γνωρίζουν λοιπόν οι πάντες ότι το παρελθόν του καθενός κρίνεται. Και “ισορροπίες” με το χθες δεν θα κάνω». 

Από τη Ρηγίλλης διευκρινίζεται ότι...
τον χρόνο της ανακοίνωσης των εκκαθαρίσεων θα τον επιλέξει ο κ. Σαμαράς - γι΄ αυτό επεσήμανε τη φράση «το πότε θα “κάνω ταμείο” θα το δείτε»-, αν και θεωρούν δεδομένο ότι όλα θα γίνουν πριν από το συνέδριο της ΝΔ τον προσεχή Ιούνιο

Το ποιοι θα βρεθούν εκτός κόμματος είναι ένα θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Σαμαράς, για τον οποίο λένε συνομιλητές του ότι δεν θα διστάσει να διαγράψει και νυν μέλη της ΚΟ. 

Επιχείρηση «καθαρά ψηφοδέλτια» 

Στην επιχείρηση «καθαρά ψηφοδέλτια» στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι κκ. Αρ. Παυλίδης, Γ. Βουλγαράκης, Θ. Ρουσόπουλος , Ευ. Μπασιάκος και Π. Δούκας (οι απόψεις στη Ρηγίλλης διίστανται για το αν πρέπει να διαγραφεί). 

Η τύχη άλλων στελεχών θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής για τη Siemens και το Βατοπαίδι, αλλά και από αυτήν για την οικονομία που προσανατολίζεται να ενεργοποιήσει το ΠΑΣΟΚ. 
Σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται οι νυν βουλευτές κκ. Αλ. Κοντός και Κ. Κιλτίδης για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, για τους οποίους υπάρχουν εισηγήσεις στη Ρηγίλλης να βρεθούν εκτός ΚΟ. 
Επίσης, στην κομματική ιεραρχία θεωρείται δεδομένο ότι εκτός ψηφοδελτίων θα είναι πάλι οι κκ. Σ. Τσιτουρίδης (επιμένει ότι θα τον κρίνει ο λαός του Κιλκίς), Μ. Λιάπης (λέει ότι δεν τον αφορά το θέμα), Γ. Αλογοσκούφης (έχει αναστείλει την κομματική του ιδιότητα), ενώ εσχάτως ετέθη και πάλι το όνομα του κ. Β. Μαγγίνα που δεν ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές. 

Με τις τελευταίες αναφορές του κ. Σαμαρά για αποτυχία της κυβέρνησης «να επανιδρύσει το κράτος», αλλά και τις παρασκηνιακές συζητήσεις υψηλόβαθμων κομματικών παραγόντων έχει μπει στο κάδρο και ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος, για τον οποίο λένε ότι πρέπει να αποχωρήσει μόνος του αφού είναι στο στόχαστρο των ψηφοφόρων της ΝΔ και στον «πάγο» από τη νέα ηγεσία.
Ερωτηματικό παραμένει όμως όσον αφορά τον κ. Ι. Παπαθανασίου , για τον οποίο υπάρχει διχογνωμία ως προς το αν ευθύνεται ή όχι για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Στη Ρηγίλλης τα περισσότερα πυρά δέχεται ο κ. Αλογοσκούφης, ενώ απλώς ο κ. Παπαθανασίου είναι στον «πάγο». 

Λίγο πριν από τη διαγραφή ο κ. Παυλίδης 
Το πρόβλημα της Ρηγίλλης τις τελευταίες ώρες είναι ο κ. Παυλίδης, ο οποίος επιμένει ότι αύριο θα είναι παρών στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ. Γίνονται πολλές παρασκηνιακές επαφές ώστε να μεταπειστεί ο πρώην υπουργός να μην εμφανιστεί στη διάσκεψη και προκαλέσει, ενώ στο νησί επικρατεί ένταση από τους υποστηρικτές του κ. Παυλίδη. Αν επιμείνει και παραστεί, όλα είναι ανοικτά και δεν αποκλείεται να είναι ο πρώτος που θα διαγραφεί από τον κ. Σαμαρά .
Πηγή: Το Bήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: