Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Joe Biden: «Το Ισραήλ δεν πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν»


Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Joe Biden διέψευσε τις φήμες πως το Ισραήλ πρόκειται να επιτεθεί στο Ιράν δηλώνοντας πως το Τελ Αβίβ συμφώνησε να περιμένει το αποτέλεσμα των νέων κυρώσεων που ετοιμάζονται για το Ιράν.
 
«Όλοι, από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ έως τον βρετανό πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Ρωσίας συμφώνησαν πως το επόμενο βήμα πρέπει να είναι μια νέα δέσμη κυρώσεων από τα ΗΕ προς το Ιράν», δήλωσε σχετικά ο αμερικανός αντιπρόεδρος προσθέτοντας

«Πιστεύω πως στα τέλη του μήνα θα συμφωνηθούν οι νέες κυρώσεις και στις αρχές του επομένου θα εφαρμοστούν.» Σε ερώτηση εάν ανησυχεί για ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν δήλωσε «Δεν πρόκειται να κάνουν κάτι τέτοιο. Συμφώνησαν πως το επόμενο βήμα πρόκειται να είναι το βήμα που εμείς εγκαινιάσαμε σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις και το ΝΑΤΟ».
ΠΗΓΗ

Σχόλιο typhoon: Ο Joe Biden πέτυχε μία δύσκολη συμφωνία με το Ισραήλ των  πεισματάρηδων Νετανιάχου (Bibi) και Λίμπερμαν. Πόσο εφικτό είναι όμως να ισορροπήσει τα πράγματα στο απρόβλεπτο και εξίσου ευέξαπτο Ιράν του Αχμαντινετζάντ ?

Δεν υπάρχουν σχόλια: