Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ο Απόστολος Κακλαμάνης μαινόμενος: "Υπάρχουν 30 με 40 καθάρματα μέσα στη Βουλή. Αρκετά έχει γίνει η Βουλή πτυελοδοχείο."

Μύδρους εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης στο πλαίσιο της συζήτησης για το πόθεν έσχες βουλευτών και μη πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε σχετικά με το πόθεν έσχες πως «υπάρχουν 30 με 40 καθάρματα μέσα στη Βουλή, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι συνάδελφοί μου. Εγώ το αρνούμαι». Πρόσθεσε δε: “Αρκετά έχει γίνει η Βουλή πτυελοδοχείο”.

Από το στόχαστρο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δεν ξέφυγαν ούτε τα κυβερνητικά στελέχη. Αιχμές άφησε για τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου από τον οποίο δήλωσε πως έχει ζητήσει στοιχεία σχετικά με τις προεκλογικές δαπάνες των βουλευτών εδώ και επτά μήνες χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση.

Κατηγόρησε δε τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση για ανεπίτρεπτη επίσπευση των διαδικασιών στη συζήτηση για το σχέδιο «Καλλικράτης» λέγοντας πως «έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητιέται κάθε άρθρο σε πέντε λεπτά. Εάν λειτουργεί έτσι η κυβέρνηση να πάμε στα σπίτια μας. Πρέπει να λειτουργούμε ως κοινοβούλιο».

Ο κ. Κακλαμάνης αναρωτήθηκε για το νόημα ύπαρξης νόμου περί ευθύνης υπουργών από τη στιγμή που δεν προβλέπεται παραπομπή, ενώ κατηγόρησε τα κόμματα για το αλαλούμ της υπόθεσης Βατοπεδίου, με την αδυναμία σύνταξης κοινού πορίσματος επί των ανακρίσεων.

Τέλος, σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε, υπογράμμισε: «Η Βουλή βουλεύεται και πρέπει να διαμορφώνει τους νόμους έτσι ώστε να μην μπορεί κάθε αλητεία να μας δίνει γροθιές στην πλάτη και να μας βρίζει».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ασε ρε Κακλαμάνη τα ψόφια.
Πες τα ονοματά τους λοιπόν κι ας τα αυτά.
Εσύ λες 30 με 40 κι εγώ λέω τα 300 λαμόγια.
Ε οχι δεν είμαστε όλοι,ο άλλος είναι, οι άλλοι κλέψανε όχι εγώ..
Ποιοι είναι οι άλλοι ρε λαμόγια;
Πόσες άρσεις βουλευτικής ασυλίας κάνατε τα τελευταία 35 χρόνια;
Πάντα οι άλλοι κι όχι εσείς ε?
Κακλαμάνη εσύ δεν ψήφισες το νόμο περί ευθύνης υπουργών;
Tο κόμμα σου;
Αιντε στα τσακίδια λοιπόν κι εσύ και οι συνάδελφοί σου.