Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Τυχερά Παιχνίδια: Προ των πυλών το άνοιγμα της αγοράς

Ετοιμάζεται σχετικό νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια το οποίο θα θέσει τις βάσεις τόσο για την εξασφάλιση νέων εσόδων, όσο και για τον τρόπο που θα επιτελεστεί η απελευθέρωση της αγοράς.


Σημαντικές αλλαγές στην αγορά τυχερών παιχνιδιών αναμένονται τους επόμενους μήνες καθώς η ανάγκη του δημοσίου για ανεύρεση εσόδων από νέες άδειες και φόρους, «ανοίγει» την αγορά. Σε πρώτο πλάνο τίθεται πλέον τόσο η χορήγηση νέων αδειών όσο και η χρονική επέκταση της άδειας του ΟΠΑΠ.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει σε πρώτη φάση την επαναφορά των «τεχνικών παιχνιδιών περιορισμένου οφέλους εκτός καζίνο» δηλαδή τα «φρουτάκια» και τα τεχνικά παιχνίδια, τη χορήγηση αδειών για το Ξυστό αλλά και την αδειοδότηση των ιντερνετικών εταιρειών για τυχερά παιχνίδια.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες...
ετοιμάζεται σχετικό νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια το οποίο θα θέσει τις βάσεις τόσο για την εξασφάλιση νέων εσόδων όσο και για τον τρόπο που θα επιτελεστεί η απελευθέρωση της αγοράς.

Στην ιντερνετική αγορά, αν και υπάρχει η πρόθεση της ρύθμισης και της απελευθέρωσης μέσω επίσημων αδειοδότησεων, όπως αναφέρουν γνώστες της αγοράς «είναι δύσκολο να αναπτυχθεί νομίμως αυτή η αγορά όσο λειτουργεί ανεμπόδιστα παρανόμως». Σήμερα ο «παράνομος» τζόγος στην Ελλάδα υπολογίζεται πως διαμορφώνεται στα 4-5 δισ. ευρώ, στερώντας σημαντικά φορολογικά έσοδα από το κράτος.

Όσο για την προσπάθεια να απαγορευτεί στις τράπεζες η εκκαθάριση των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι παίκτες μέσω πιστωτικών καρτών από και προς διαδικτυακούς τόπους τυχερών παιχνιδιών, τελικά αναφέρουν πληροφορίες, δεν είναι εφικτό λόγω περιορισμών της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. 


Σχόλιο typhoon: Υπενθυμίζουμε τη δημοσίευσή μας εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: