Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μειώνεται η ύλη στα σχολεία

Την περικοπή της ύλης κατά 20% στα μαθήματα της Θετικής Κατεύθυνσης από την Ε΄ Δημοτικού ως την Α΄ Λυκείου αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.

Αυτό σημαίνει ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το 1/5 της ύλης των βιβλίων στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Χημεία, στη Βιολογία, στη Γεωγραφία, στην Πληροφορική και στην Τεχνολογία «κόβεται» από τα σχολικά βιβλία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα η περικοπή της ύλης θα φτάσει μέχρι και το 64%.

Το πρόγραμμα περικοπής της ύλης θα επεκταθεί μελλοντικά και στα υπόλοιπα μαθήματα καθώς, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μεγάλο μέρος της διδακτέας ύλης στα σχολεία είναι περιττό.

Σημειώνεται ότι από τον Σεπτέμβριο...
θα εφαρμοστεί σε 800 ολοήμερα δημοτικά σχολεία της χώρας ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο δεν προβλέπει υποχρεωτικά μαθήματα, ενώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα ορίζονται από τους δασκάλους και τη διοίκηση του σχολείου.

Το υποχρεωτικό πρόγραμμα θα ολοκληρώνεται στις 2 μ.μ. και οι γονείς θα μπορούν να παίρνουν τα παιδιά τους από τις 2 μέχρι τις 3 μ.μ., ή να τα αφήνουν στο σχολείο προκειμένου να παρακολουθήσουν το προαιρετικό πρόγραμμα που θα καθορίζεται απο κάθε σχολείο ξεχωριστά.

Σε ό,τι αφορά την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι 150.000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 στα νέα προγράμματα επιμόρφωσης που θα συντονιστούν από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: