Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Αλλαγές στις Συνθήκες της ΕΕ μετά τα μέτρα για το ευρώ, βλέπει η Γερμανία

Οι αλλαγές θα γίνουν σε βάθος χρόνου


Τα μέτρα υπέρ του ευρώ που έλαβε η ΕΕ, υποστηρίζει η Γερμανία, θα οδηγήσουν σταδιακά σε αλλαγή των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζοντας πάντως ότι αυτό θα είναι δύσκολο έργο.


Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, Κριστοφ Στίγκμανς, το να αποφασίσουμε σήμερα ότι για τα επόμενα 20 χρόνια δεν θα αλλάξει ούτε κόμμα στις Συνθήκες, σημαίνει ότι η Ευρώπη θα μείνει ένα παγωμένο σύστημα για να υπογραμμίσει ότι «εμείς [ενν. η Γερμανία] δεν το θέλουμε αυτό».


Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ευρώπη πρέπει να μπορεί να αντεπεξέλθει σε προκλήσεις όπως αυτές με την τρέχουσα κρίση στις αγορές.


Η γερμανική κυβέρνηση προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, σημειώνει το Associated Press, σε απάντηση σχολίων τoυ προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ότι οι προσπάθειες να αλλάξουν οι ευρωπαϊκές Συνθήκες στο παρελθόν ήταν τραυματικές.


Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Frankfurter Allgemeine Zeitung χαρακτήρισε τον φημολογούμενο στόχο της Γερμανίας για αλλαγή της Συνθήκης «αφελή» γιατί θα παρακινήσει και άλλες χώρες να προτείνουν αλλαγές.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: