Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Με στασιμότητα απειλείται η Ευρώπη εάν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις, λέει ο Όλι Ρεν. Επικρίσεις και για το Βερολίνο.

«Η Ευρώπη στέκεται σε σταυροδρόμι» λέει ο Όλι Ρεν
Η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει οικονομική στασιμότητα και απώλεια του πολιτικού της κύρους εάν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, επιπλήττοντας επίσης τη Γερμανία για τη μονομέρεια της απαγόρευσης κάποιων δραστηριοτήτων ανοιχτών πωλήσεων (short-selling).

Η ΕΕ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι καθώς ρυθμίζει τα προβλήματα με το χρέος στην Ελλάδα και άλλες χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ, προσέθεσε ο Όλι Ρεν.

«Είτε λαμβάνουμε αποφασιστική και κοινή δράση για την οικονομική και πολιτική αναβίωση της Ευρώπης είτε αντιμετωπίζουμε οικονομική στασιμότητα και απώλεια του πολιτικού κύρους» ανέφερε ο Φινλανδός επίτροπος στις Βρυξέλλες, λέγοντας επίσης...

ότι οι περισσότερες από τις 16 χώρες μέλη της ευρωζώνης πρέπει να επιταχύνουν τη διαδικασία για τη δημοσιονομική σταθερότητα. 

Παράλληλα, ο Όλι Ρεν εξήρε το σχέδιο λιτότητας για την εξοικονόμηση 24 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε από την Ιταλία, σημειώνοντας πως οι περικοπές δαπανών είναι «πολύ σημαντικές και βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση». «Τέτοια σημαντικά μέτρα δημοσιονομικής σταθερότητας όπως αυτά που αποφασίστηκαν από την Ιταλία χθες βοηθούν πραγματικά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη» συμπλήρωσε ο Όλι Ρεν.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις κινήσεις της Γερμανίας να απαγορεύσει ορισμένες δραστηριότητες ανοιχτών πωλήσεων, ο Ρεν δήλωσε: «θα προτιμούσαμε τη συντονισμένη δράση».

«Καταλαβαίνω πράγματι τις γερμανικές ανησυχίες που στηρίζονται στη μακροχρόνια κουλτούρα τους που είναι προσανατολισμένη προς τη σταθερότητα και τη δημοσιονομική πειθαρχία» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: