Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Σε λίγο: Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών κατα της βίας χωρίς την Αριστερά

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν θα κάτσουν στο τραπέζι του Προεδρικού Μεγάρου η κα Παπαρήγα και ο κ.Τσίπρας, παρα το γεγονός οτι η σύσκεψη αφορά ένα θέμα που το σύνολο της κοινωνίας ζητά να υπάρξει απόλυτη συναίνεση: την καταπολέμηση της βίας.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πάντως η απόφαση για τη μή συμετοχή του κ. Τσίπρα επέφερε έντονες εσωκομματικές τριβές, αφού η ανανεωτική πτέρυγα σε ανακοίνωσή της τονίζει οτι η άρνησή του "δίνει επιχειρήματα σε όσους επιδιώκουν να καλλιεργηθεί η εικόνα μιας αριστεράς που υποτιμά την έκρηξη της βίας και την αφήνει εκτεθειμένη στις συκοφαντικές επιθέσεις των αντιπάλων της".

Σχολιάζοντας την απουσία των κομμάτων της Αριστεράς, κυβερνητικές πηγές τονίζουν οτι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα ο καθένας κρίνεται απο τις πράξεις του και εν τέλει απο τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με πληροφορίες...
ο πρωθυπουργός θα ζητήσει συναίνεση απο του κυρίους Σαμαρά και Καρατζαφέρη, ή τουλάχιστον να χαμηλώσουν οι τόνοι. 

Ο κ. Σαμαράς θα κατηγορήσει τον πρωθυπουργό οτι αυτός ευθύνεται για την ένταση, εξαιτίας δηλώσεων σε πολύ ψηλούς τόνους που κάνει συνεχώς και θα υποστηρίξει οτι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μιλάει για συναίνεση όταν δεν συγκάλεσε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, πρίν ανακοινώσει τα μέτρα διάσωσης της οικονομίας.

Η κοινωνία πάντως περιμένει την απόφαση των αρχηγών για την καταπολέμηση της βίας και σε αυτήν θα έχει στραμμένα τα μάτια της σήμερα το μεσημέρι.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: