Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά κατά την απεργία της ΠΝΟ

Ένταση επικράτησε περί τις 11:00 στο λιμάνι του Πειραιά κατά την διάρκεια της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Οι απεργοί είχαν αποκλείσει την πύλη στην Ακτή Ξαβερίου, παρεμποδίζοντας την επιβίβαση περίπου 1.200 τουριστών σε δύο κρουαζιερόπλοια που επρόκειτο να αναχωρήσουν στις 11:00. Αναλυτικότερα, 120 ναυτεργάτες εμπόδιζαν την επιβίβαση 811 τουριστών στο κρουαζιερόπλοιο Aqua Marina, καθώς και άλλων 394 στο Aegean Pearl. Σε επιφυλακή η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο λιμάνι, για την αποφυγή επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, απεργοί είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται από τα ξημερώματα της Δευτέρας στην ακτή Καλλιμασιώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στα δρομολόγια των πλοίων.

Νωρίς τα ξημερώματα...
κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το Aegean Pearl, με 762 επιβάτες, το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου στις 11:00. Στις 04:40 «έδεσε» το Aqua Marina με 930 επιβάτες, το οποίο επρόκειτο να αποπλεύσει στις 11:00. Στις 05:20 έφθασε το κρουαζιερόπλοιο Gemini με 800 επιβάτες, το οποίο πρόκειται να αναχωρήσει στις 22:30. Επισημαίνεται ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου Zenith αποφάσισε να αλλάξει το προγραμματισμένο για σήμερα δρομολόγιο στον Πειραιά και το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Μάλτας, από όπου θα επιβιβαστούν 1.800 επιβάτες. Τα Λιμενικό Σώμα είχε ζητήσει την άμεση βοήθεια της αστυνομίας σε περίπτωση που η κατάσταση γίνει ανεξέλεγκτη. Επίσης ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων είχε ζητήσει την εγγύηση της ασφάλειας των τουριστών, με έκκληση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: