Κυριακή 16 Μαΐου 2010

«Πυρά» της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της ΒΡ για την πετρελαιοκηλίδα

 
Φωτογραφία AP
Ένα πουλί καλυμένο με πετρέλαιο κοντά στις ακτές της Λουιζιάνα.
 
Διευκρινίσεις αξιώνουν από την BP για την αποζημίωση για τη ζημιά από την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού δύο υπουργοί της κυβέρνησης Ομπάμα. Η BP θα κάνει άλλη μία προσπάθεια για την παροχέτευση του πετρελαίου. 
 
Υπουργοί της κυβέρνησης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αξίωσαν σήμερα «άμεσες δημόσιες διευκρινίσεις» από τον διευθύνοντα σύμβουλο της BP Plc Τόνι Χέιγουορντ όσον αφορά τις προθέσεις της εταιρείας να πληρώσει για τις δαπάνες που συνδέονται με την πετρελαιοκηλίδα που έχει προκληθεί στον Κόλπο του Μεξικού.
«Ο κόσμος έχει το δικαίωμα για μια σαφή κατανόηση της δέσμευσης της BP να αντιμετωπίσει όλη αυτήν τη ζημιά που προκλήθηκε ή που θα προκληθεί στο μέλλον ως αποτέλεσμα της πετρελαιοκηλίδας. Επομένως, καθώς οι εξηγήσεις που έχουμε είναι ανακριβείς, αξιώνουμε άμεσες δημόσιες διευκρινίσεις για τις ειλικρινείς προθέσεις της BP», δηλώνουν ο υπουργός Εσωτερικών της αμερικανικής κυβέρνησης Κεν Σάλαζαρ και η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο σε επιστολή τους προς τον Χέιγουορντ.
Παράλληλα η BP ανακοίνωσε ότι θα κάνει σήμερα άλλη μία προσπάθεια για την παροχέτευση του πετρελαίου από την πετρελαιοπηγή στον Κόλπο του Μεξικού στην οποία υπάρχει η διαρροή έπειτα από προηγούμενη αποτυχημένη προσπάθειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: