Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ο Όλι Ρεν επιμένει στη μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα

Με νέα αυστηρά μέτρα, αυτή την φορά στον ιδιωτικό τομέα, αναμένεται να «επιστρέψει» η τρόικα (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) κατά την συνεδρίαση του Ecofin στις 7 Ιουνίου.

Σε έκθεση που ετοιμάζει ο ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν, τονίζεται η ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η οποία θα «αγγίζει» το 6% σε όλα τα κλιμάκια πάνω από το κατώτατο ημερομίσθιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «R».

Στην περίπτωση, μάλιστα, που κάτι τέτοιο δεν γίνει δεκτό τώρα, θα επιβληθεί με την μορφή «εντολών» τον Οκτώβρη, κατά την δεύτερη δόση του δανείου.

Στόχος της μείωσης των μισθών είναι να τονωθεί η χαμένη ανταγωνιστικότητα και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος βαθύτερης ύφεσης, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της τρόικα η ανταγωνιστικότητα θα μειωθεί 25% τα επόμενα 3 με 5 χρόνια.

Την ίδια ώρα, επισπεύδονται οι αλλαγές στα όρια ηλικίας στο Δημόσιο, όπου με νομοσχέδιο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρχει ενιαίο όριο συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες το οποίο θα φτάνει τα 65 έτη.

Αυτό θα συμβεί σταδιακά από 1η Ιανουαρίου του 2011 και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013. Να σημειωθεί ότι το μέτρο αφορά 15.000 γυναίκες περίπου.

Καλό κουράγιο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: