Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Δριμύα κριτική στην κυβέρνηση από τον Αντώνη Σαμαρά


Δριμύα κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείρισή της στα θέματα της Οικονομίας, ασκεί, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφ. «Realnews», ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. 

Λίγες μέρες μετά το «όχι» της παράταξής του στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς εμμένει στην πρόβλεψή του ότι «αν μείνουμε στο μίγμα πολιτικής, που εφαρμόζεται, τα πράγματα δεν είναι καλά» και διατυπώνει για τον πρωθυπουργό, πως «αυτός που φώναζε τον Σεπτέμβριο "λεφτά υπάρχουν", σήμερα ζητάει και τα ρέστα».

Υπογραμμίζει πως αν η ΝΔ ταυτιζόταν με τα μέτρα, που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή, «τότε για χρόνια δεν θα υπήρχε άλλη αντιπολίτευση, πέρα από τις φωνές των διαδηλωτών» και σημειώνει πως «αν έχω άδικο και το μίγμα πολιτικής (σσ. της κυβέρνησης) είναι σωστό, τότε η άρνηση να το ψηφίσουμε δεν έβλαψε τη χώρα», δεδομένου ότι το νομοσχέδιο θα πέρναγε, έτσι κι αλλιώς, με την άνετη πλειοψηφία της κυβέρνησης, διευκρινίζει, ωστόσο, πως «αν έχω δίκιο και το μίγμα πολιτικής είναι λάθος, τότε προσέφερα μεγάλη υπηρεσία καταψηφίζοντάς το, γιατί έτσι δημιουργώ μία εναλλακτική προοπτική μπροστά σε ένα ορατό αδιέξοδο».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαράς λέει πως «Η κυρία Μπακογιάννη, όταν έδινε τη δική της ψήφο, γνώριζε τη γραμμή της παράταξης». Για δε το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός νέου κόμματος ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από τη διαγραφείσα βουλευτή, ο κ. Σαμαράς δηλώνει: «δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι, που έτσι κι αλλιώς, ούτε επισήμως υπάρχει σήμερα ως προοπτική, ούτε και το βλέπω να απασχολεί το αύριο».

Αναφερόμενος στο θέμα της κάθαρσης, ο πρόεδρος της παράταξης σημειώνει πως «θα απορρίψουμε όσους ντρόπιασαν τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να αφήσουμε να ενοχοποιηθεί ολόκληρη η παράταξη [...]. Δεν έχουμε αντίρρηση να διερευνηθούν όλα τα σκάνδαλα. Πρώτοι εμείς θέλουμε να τιμωρηθούν όσοι βρεθούν ένοχοι. Αλλά δεν θα αφήσουμε επιλεκτική διερεύνηση μόνο των υποθέσεων, που στρέφονται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, όταν πολύ πιο σοβαρά σκάνδαλα, που αφορούν το ΠΑΣΟΚ μένουν στο σκοτάδι».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: