Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Απάντηση Τόλη Βοσκόπολου για τη φοροδιαφυγή: "Στοχοποιούν την Άντζελα" - Γιώργος Πεταλωτής: “Τα μέλη αυτής της κυβέρνησης θα δίνουν το καλό παράδειγμα”

«Στόχος είναι η Άντζελα» λέει ο δημοφιλής τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία φοροδιαφεύγει τα τελευταία 17 χρόνια με τις οφειλές του προς το ελληνικό δημόσιο να αγγίζουν το ποσό των 5,5 εκατ. Ευρώ.

Η απάντηση του Τόλη Βοσκόπουλου, έχει ως εξής : 

"Σημερινό δημοσίευμα που αναφέρεται σε δήθεν «φορολογική μου ασυλία», έχει εμένα ως εμφανή στόχο αλλά ουσιαστικώς άλλον πλήττει. Γι’ αυτό,...
εκτός από την ύποπτη για τη σκοπιμότητά της επισήμανση, ότι υποβάλλω δήλωση μαζί με τη σύζυγό μου την ιδιότητα της οποίας παραθέτει, στο δημοσίευμα περιέχονται ανακρίβειες κρίσιμης σημασίας.
Επισημαίνω χαρακτηριστικά:
Η φορολογική υποχρέωση, η οποία εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια, γεννήθηκε σε χρόνο κατά τον οποίο δεν γνώριζα καν τη σημερινή σύζυγό μου και δεν σχετίζεται ούτε κατ’ ελάχιστον με την ίδια. Άλλη ήταν τότε η συζυγική μου σχέση.

Δεν εισέπραξα ο ίδιος, δεν καρπώθηκα και δεν απέκτησα ουσιαστικώς ποτέ, τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που μου καταλογίστηκε. Η φορολογική αρχή που επιλήφθηκε εξαιτίας αντιδικίας και είναι γνωστή από τη δημοσιότητά της και τα αντίστοιχα δικαστήρια, προσδιορίζουν το πρόσωπο που απόλαυσε όσα ως «εισοδήματά μου» υπολογίστηκαν. 

Δεν ζήτησα ποτέ διαγραφή του χρέους. Ζήτησα τη διαγραφή των προσαυξήσεων που διπλασιάζουν την οφειλή και την άρση των βαρών, ώστε να πωληθούν τα ακίνητά μου και να εισπράξει η Εφορία το τίμημα, αντί του μικρότερου που ο πλειστηριασμός θα απέφερε.

Δεν έχω τέσσερα αυτοκίνητα, όπως γράφεται αλλά μόνο ένα και μάλιστα μοντέλο του 1977, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και δεν κυκλοφορεί.
Έχω μόνο τα κατεσχημένα από το δημόσιο ακίνητα. Κατέβαλα όσα μου ήταν δυνατό να καταβάλω, ενόψει του ότι όπως ευρέως είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια έχω παύσει να εργάζομαι.
Επομένως, το δημοσίευμα που αναφέρεται σε γεγονότα που μόνο στο πρόσωπό μου αφορούν, ουσιαστικώς με αδικεί."

Ο τραγουδιστής, σύζυγός της υφυπουργού Πολιτισμού Αντζελας Γκερέκου, φαίνεται ότι χρωστάει στο ελληνικό Δημόσιο  το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ Τόλης Βοσκόπουλος, και μάλιστα επί 17 ολόκληρα χρόνια δεν έχει πληρώσει ούτε μισό ευρώ.

Όπως προκύπτει από έγγραφα της ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών, τα οποία αποκακλύπτει τη Δευτέρα απογευματινή εφημερίδα, ο διάσημος τραγουδιστής αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οφειλέτες του Δημοσίου.

Στο μηχανογραφικό προφίλ του 2009 ο κ. Βοσκόπουλος, ο οποίος φυσικά υποβάλλει κοινή δήλωση με τη σύζυγό του, φαίνεται ότι από το 1993 μέχρι και σήμερα δεν έχει πληρώσει φόρο εισοδήματος και λοιπούς φόρους. 

Συγκεκριμένα οι φόροι ανέρχονται σε κεφάλαιο 3.169.449,80, προσαυξήσεις 2.315.085,80 και τέλη 17.365,95 ευρώ, ποσό που εδώ και αρκετό καιρό έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Ο κ. Βοσκόπουλος από την πλευρά του σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει λάβει αλλεπάλληλες αναστολές, ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις, και δεν έχει πληρώσει το χρέος του. Η αρμόδια ΔΟΥ έχει ήδη προχωρήσει σε κατασχέσεις ακινήτων του ενώ έχει ζητήσει την ποινική του δίωξη με μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία Αθηνών. Ο διάσημος τραγουδιστής έχει ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών τη διαγραφή του χρέους λόγω αδυναμίας εξόφλησης, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. 


Γ. Πεταλωτής:  "Τα μέλη αυτής της κυβέρνησης θα δίνουν το καλό παράδειγμα"

«Εάν υπάρχουν περαιτέρω στοιχεία, η κυβέρνηση θα πάρει θέση και φυσικά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στα περί διαφάνειας, ευνομίας και καλού παραδείγματος που δίνουν τα μέλη αυτής της κυβέρνησης».

Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσον αφορά δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Τόλης Βοσκόπουλος χρωστάει 5,5 εκατ. ευρώ στην εφορία.

«Ο κ. Βοσκόπουλος είναι ένας ιδιώτης και από όσο προκύπτει και από το δημοσίευμα υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες ως προς τις υποχρεώσεις του για τη φορολογική καταβολή και τακτοποίηση», επεσήμανε ο κ. Πεταλωτής κάνοντας λόγο για δημοσίευμα με ελλιπή στοιχεία, που «δεν μπορεί να δώσει εκείνες τις διαστάσεις που έχει ίσως μια υπόθεση με τις γνωστές διεκδικήσεις και δικαστικές εκκρεμότητες του κ. Βοσκόπουλου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μάλιστα ότι «Το μήνυμα το δικό μας είναι σαφώς μήνυμα ευνομίας. Αυτό το δείχνουμε με κάθε πράξη μας, με κάθε ενέργεια και κάθε σκέψη μας».

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπερα. Ακου αυτοκινητο απο το '77 και δεν επωφεληθηκε απο τις αποσυρσεις;;;;

typhoon είπε...

Έλα μου ντε...
Απορίας άξιον!