Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από ισραηλινή επίθεση στη νηοπομπή αλληλεγγύης προς τη Γάζα

Reuters

ΤΑ ΝΕΑ
Παγκόσμια κατακραυγή για τους νεκρούς
Υπό κατάληψη και ελληνικά πλοία
Στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε εφόδια στη Λωρίδα της Γάζας επιτέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα ισραηλινοί καταδρομείς, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Reuters και το BBC να έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άτομα, ενώ τουλάχιστον 60 έχουν τραυματιστεί. 

Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς. Πολλές ώρες μετά την επίθεση, συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμό και την εθνικότητα των νεκρών και των τραυματιών. Υπό κατάληψη βρίσκονται το εμπορικό πλοίο «Ελεύθερη Μεσόγειος» υπό ελληνική σημαία και το πλοίο «Σφενδόνη» με ελληνικό πλήρωμα και επιβάτες από πολλές χώρες.

«Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία για τη χρήση τέτοιας έκτασης βίας», δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρέσβη. «Προέχει η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και η ασφαλής επιστροφή τους στην πατρίδα». 

Σοκαρισμένος δηλώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ εκπρόσωπος της ΕΕ καλεί σε άμεσο άνοιγμα των συνόρων για τη διακίνηση αγαθών και ανθρώπων προς τη Γάζα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: