Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Στο 5,4% ο πληθωρισμός. Ξεπέρασε τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

Στο 5,4% αυξήθηκε ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή - ΓΔΤΚ (πληθωρισμός) τον Μάιο του 2010 από 4,8% τον Απρίλιο 2010 και έναντι αύξησης 0,5% που είχε καταγραφεί μεταξύ 2009 και 2008.
Ο πληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1997.


Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο πληθωρισμός τον Μάιο 2010 σε σύγκριση με τον Απρίλιο 2010, παρουσίασε αύξηση 0,8% έναντι αύξησης 0,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.


Σε μέσο όρο το α΄ πεντάμηνο φέτος, αυξήθηκε κατά 3,9%, έναντι πρόβλεψης της κυβέρνησης για αύξηση κατά 1,9% στο σύνολο του 2010.


Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του ΓΔΤΚ κατά 5,4% προήλθε από ανατιμήσεις στη συντριπτική πλειονότητα των αγαθών και υπηρεσιών.

Σχόλιο typhoon: Δείτε τη σχετική ανάρτηση και το σχόλιό μας εδώ (από 9/5/2010, δηλαδή μετά τη λήψη των νέων μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση,  αλλά και αμέσως μετά την απόφαση του ecofin για τη δημιουργία του ευρω-πακέτου διάσωσης).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την Παρασκευή το βράδυ γιουχαΐστηκε ο πρωθυπουργός στο Ηρώδειο.
Είδηση πρώτης γραμμής: είναι η πρώτη φορά που αποδοκιμάζεται ο κ. Παπανδρέου από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Αλλά οι καθ' ύλην αρμόδιοι αγνόησαν την είδηση. Κανάλια και εφημερίδες -με εξαίρεση την «Ε», τον «Αδ. Τύπο» και το «Παρόν»- την έθαψαν, προς δόξαν της δεοντολογίας και του σεβασμού απέναντι στο κοινό τους...

typhoon είπε...

Αφού ήθελε έξοδο μετά δημοσίων θεαμάτων, καλά να πάθει...