Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ενώπιον της εξεταστικής ο επιχειρηματίας Κάτσικας

Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν στην εξεταστική για την Siemens στον απόηχο των επιπλοποιών και των αποκαλύψεων για το επίμαχο email.
Η ένταση μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη και του Κώστα Τζαβάρα από τη ΝΔ ήταν τέτοια που ο κ. Βαλυράκης άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του.


Οι φωνές ακουγόταν μέχρι τους διαδρόμους της Βουλής και κομμάτια από σπασμένα φλιτζάνια βρέθηκαν παντού.
 
Η Ν.Δ. επιμένει στην παραίτηση Βαλυράκη και τον κατηγορεί ότι υπονομεύει το κύρος της Επιτροπής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατάχρηση εξουσίας και σπασμωδικές κινήσεις.

Το ΠΑΣΟΚ επιμένει πως το συγκεκριμένο email αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Μετά την ένταση και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα άρχισε η κατάθεση του Μάριου Κάτσικα όχι μόνο για το επίμαχο email, αλλά και για την αποκάλυψη της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ότι εδώ και έναν χρόνο, Ελβετός εισαγγελέας έχει μπλοκάρει τον λογαριασμό του στη Γενεύη, με ποσά άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Σε αυτόν εντοπίστηκε έμβασμα 200.000 ευρώ από την Placid Blue – εταιρεία Χριστοφοράκου -  που μοίραζε το πολιτικό χρήμα της Siemens.

Ο ίδιος φτάνοντας στη Βουλή δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει δεσμευμένος λογαριασμός του, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για ποσό λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ.

Η εμπλοκή Κάτσικα στη διερεύνηση
της υπόθεσης SIEMENS

Το παλιό αφεντικό της Faran, μέλος του Δ.Σ. του Ολυμπιακού...
(ερασιτέχνη και του πόλο) και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Σωκράτη Κόκκαλη, ξέχασε να πει οτι ένας λογαριασμός του έχει "παγώσει" αφού βρέθηκε να είναι αποδέκτης χρήματος από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

'Ολα αυτά προκύπτουν σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία από την αποκάλυψη ενός λογαριασμού του στην Union Bancaire Privee της Γενεύης.

Εκεί, έλαβε τουλάχιστον ένα έμβασμα από τη  εταιρεία Placid Blue Corporation, την οποία διαχειριζόταν ο Γ. Καλδής, για λογαριασμό του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Ο λογαριασμός αυτός στην Union Bancaire Privee αποκαλύφθηκε μετά τα αιτήματα που είχε δρομολογήσει το καλοκαίρι του 2008 ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου, όταν στα χέρια του έφτασαν οι πρώτες αναφορές από το Πριγκιπάτο του Μονακό και του διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Κοινού Εγκλήματος Eric Liotard.

Αυτές οι αναφορές γράφουν σε ποιους λογαριασμούς έχει στείλει χρήματα από την Placid Blue ο Γ. Καλδής μέσω της ΑΒΝ-AMBRO ΒΑΝΚ του Μονακό.

Στις πρώτες αυτές αναφορές αναγράφονται μόνο τραπεζικοί λογαριασμοί (αποδέκτες χρήματος της Siemens), κωδικοί ή ψευδώνυμα κατόχων τους. Ακολούθως οι λογαριασμοί αυτοί προσωποποιήθηκαν στους χρηματιστές Δεβλέτογλου, Ράμμο, Καπάτσο, Θεοδωρίδη, στους επιχειρηματίες Παπαδογιαννάκη, Τυρογαλά και άλλους.
Μεταξύ αυτών και ο Μάριος Κάτσικας.

Τότε λοιπόν ο  4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός με αίτημά του είχε ζητήσει να παγώσουν όλοι οι λογαριασμοί των διακινητών του μαύρου χρήματος της Siemens.

'Ετσι πάγωσε και ο λογαριασμός του Μάριου Κάτσικα με ενέργειες του Ελβετού εισαγγελέα που εκτέλεσε το ελληνικό αίτημα. Ο λογαριασμός αυτός του Μ. Κάτσικα στην Union Bancaire Privee, σύμφωνα με ελβετικά δικόγραφα, είναι της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
 
Αυτό το ένα εκατομμύριο ευρώ παραμένει παγωμένο στην Ελβετία, ενώ το ένα μαύρο έμβασμα της Placid Blue προς τον λογαριασμό του Μάριου Κάτσικα είναι ύψους 200.000 ευρώ και έχει σταλεί με εντολή του Γ. Καλδή στις 24 Οκτωβρίου 2003.

Δεν υπάρχουν σχόλια: