Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Τι έκανε η κ. Τζαβέλα του ΛΑΟΣ στην ατζέντα του κ. Χριστοφοράκου?

(κάντε κλικ επάνω στην φωτογραφία για μεγέθυνση)

Οι προσπάθειες του κ. Καρατζαφέρη να πείσει ότι το μικρό κόμμα που χρηματοδοτήθηκε από την Ζήμενς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Σίκατσεκ, το 2000 δεν ήταν το δικό του συναντούν μεγάλα εμπόδια.
Οι αγωνιώδεις προσπάθειές του τελευταία...
να απαλλάξει τον ΛΑΟΣ από τις ευθύνες, σκοντάφτουν πάνω στις παράλληλες ενέργειές του για να απομακρυνθούν οι φακοί της έρευνας από την Αγία Οικογένεια.


Κοιτάξτε τώρα να δείτε πως τα φέρνουν η άτιμη η ζωή και η ατζέντα του Χριστοφοράκου. Ποιος από το πρώην στενό περιβάλλον του Μητσοτάκη και σήμερα του στενού περιβάλλοντος Καρατζαφέρη συναντούσε εκείνη την εποχή τον κ. Χριστοφοράκο, πάντα σύμφωνα με την ατζέντα του? Η κ. Νίκη Τζαβέλλα για την οποία όπως λέγεται υπάρχουν δεκάδες καταγραφές στην ατζέντα.
Τι ήταν εκείνη την εποχή η κ. Τζαβέλλα? Κορυφαία σύμβουλος στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ του Σωκράτη Κόκκαλη και αντιπρόεδρος του ιδρύματος Κόκκαλη! Διατηρούσε επίσης πολύ στενές σχέσεις με τον Τύπο της ΝΔ και ιδιαίτερα τον Ελεύθερο Τύπο που πολύ εξόργιζε τότε τον Καραμανλή.

Προηγουμένως η κυρία Τζαβέλα υπήρξε διοικητής του ΟΑΕΔ την περίοδο διακυβέρνησης Μητσοτάκη 1990-1993, επίσης διετέλεσε σύμβουλος του τότε υπουργού Οικονομικών κυρίου Μάνου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και βουλευτής επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιόν άλλον βλέπουμε στην ατζέντα Χριστοφοράκου?
Κάποιον κ. Φλέσσα που πρέπει να είναι ο εικονιζόμενος μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο και τον κ. Κούβελο, προσωπικό διαφημιστή της κ. Μπακογιάννη.
Και κάποιον κ. Δούκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε πρόσφατα στο ΜΕΓΚΑ ότι πρέπει να διερευνηθεί η μαρτυρία του Ρ. Σίκατσεκ στην Καθημερινή και τον Τ. Τέλλογλου, στις 29/06/2008, σύμφωνα με την οποία «… Εκείνη τη χρονιά δώσαμε και σε ένα άλλο μικρότερο κόμμα, που δεν υπάρχει σήμερα, στις 18 Δεκεμβρίου 2000, περίπου 870.000 μάρκα, μετά από υπόδειξη ενός τοπικού εταίρου μας. Ήταν τα τελευταία χρήματα σε κόμματα που δόθηκαν με το «παλαιό σύστημα» μέσω Αυστρίας»… http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_29/06/2008_275910

Ο Γ. Καρατζαφέρης ανακινεί το θέμα για ευνόητους λόγους, όμως τα δεδομένα  είναι τα εξής:

Το μικρό κόμμα που λέει ο Σίκατσεκ δεν μπορεί να είναι:
Η Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά διότι το κόμμα αυτό τελευταία φορά που λειτούργησε ουσιαστικά και συμμετείχε σε εκλογές ήταν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 1999, αλλά έλαβε 2,3% το οποίο ήταν το κατώτατο όριο που θα εξασφάλιζε εκπροσώπηση. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε αποτυχία και οδήγησε σε βαθμιαία διάλυση του κόμματος. Η Πολιτική Άνοιξη δεν συμμετείχε στις εκλογές του 2000, που έγιναν στις 9/4/2000 αλλά ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε δημόσια την Νέα Δημοκρατία. Επομένως, το Δεκέμβριο του 2000 δεν υπήρχε ουσιαστικά Πολιτική Άνοιξη, άρα ούτε και λόγος χρηματοδότησής της από τον οποιονδήποτε.

Το μικρό κόμμα που λέει ο Σίκατσεκ δεν μπορεί να είναι:
Το «Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών» του Αβραμόπουλου διότι αυτό ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2001. (ενδεικτική πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=183611)
Αντιθέτως, το μικρό κόμμα που λέει ο Σίκατσεκ ΜΠΟΡΕΙ να είναι:
Οι Φιλελεύθεροι (“Ταύροι”) του Στέφανου Μάνου διότι αυτοί ιδρύθηκαν στις 29 Απριλίου 1999. Συμμετείχαν στις εκλογές του 2000 και βρισκόντουσαν σε πλήρη λειτουργία μέχρι την 21/10/2001 οπότε ο Στέφανος Μάνος ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του κόμματός του
 
Επίσης, το μικρό κόμμα που λέει ο Σίκατσεκ ΜΠΟΡΕΙ να είναι:
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) του Γιώργου Καρατζαφέρη, αν η ομολογία του Σίκατσεκ ότι το κόμμα αυτό “δεν υπάρχει πια” είναι ανακριβής. Το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. ιδρύθηκε την 14/09/2000 και έκτοτε λειτουργεί ανελλιπώς.
Γιώργος ή Στέφανος, λοιπόν, ο αποδέκτης των 870.000 μάρκων, μετά από υπόδειξη ενός τοπικού εταίρου της SIEMENS?

Μια ανεπιβεβαίωτη και ανεξακρίβωτη πληροφορία από τη μακρινή εποχή του 2000 στην εφημερίδα Έθνος έφερνε ως εμπλεκόμενο πίσω από το ΛΑ.Ο.Σ. τον  γνωστό τοπικό εταίρο στην Ελλάδα της ΖΗΜΕΝΣ (βλ. προμήθειες ΟΤΕ ). Η λογική λέει ότι αυτός που θα έκανε μεγαλύτερη ζημία στον Καραμανλή εκείνη την περίοδο ήταν πρωτευόντως ο ΛΑ.Ο.Σ. αφού είχε ιδρυθεί από έναν ανεξαρτητοποιηθέντα βουλευτή της ΝΔ που διέθετε (και διαθέτει) πρόσβαση στη δημοσιότητα όπως ο Γ. Καρατζαφέρης και όχι βεβαίως οι Ταύροι του Σ. Μάνου οι οποίοι είχαν προοπτική το πολύ να λάβουν 0,5% ή 1% (όπως και αποδείχθηκε αργότερα).

Επειδή ως γνωστό ο Καραμανλής είχε εκείνη την εποχή ανεβάσει το θέμα τον “νταβατζήδων” και είχε συγκρουσθεί πολιτικά με τον “αρχιερέα της διαπλοκής” Κ. Σημίτη και γενικά ευαγγελιζόταν μια διακυβέρνηση χωρίς μίζες και σκανδαλώδεις αναθέσεις προμηθειών τύπου ΖΗΜΕΝΣ είναι πιθανόν ένα μικρό δεξιό, ή κεντροδεξιό κόμμα να χρηματοδοτήθηκε από την ηγέτιδα δύναμη των μιζαδόρων ΖΗΜΕΝΣ ώστε να κάνει από τα δεξιά ζημιά στη ΝΔ.
Και αυτό το κόμμα λογικά ήταν πρωτευόντως ο ΛΑ.Ο.Σ. και δευτερευόντως οι Φιλελεύθεροι του Σ. Μάνου. 

Με την ευκαιρία, η κ. Νίκη μπορεί να μας πει αν την ίδια εποχή οργάνωνε με γνωστό βαρώνο της δεξιάς και έναν αποτυχημένο εκδότη/ διευθυντή επίσης της δεξιάς «πραξικόπημα» για την ανατροπή του Καραμανλή από την ηγεσία της ΝΔ?

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μια μεγαλη αρτιστα του μουσικου μας θεατρου [εφυγε] εχει χαρακτηρησθει ως η ΕΡΩΜΕΝΗ ολων των ισχυρων.......